‘Eurosport verpestte de kans van hun leven’

Eurosport heeft flink wat steken laten vallen als het gaat om de verslaggeving van de Giro d’Italia, die de zender een kijkcijferrecord heeft bezorgd dankzij de winst van de Nederlandse Tom Dumoulin. Dat zegt journalist en sportstrateeg Jaap Stalenburg in een kritisch artikel op de website van RTL Z. Stalenburg is het eens met de kritiek die John van den Heuvel maandagavond in RTL Boulevard uitte over het commentaar op Eurosport. Die kwam niet vanuit Italië, maar van Nederland.

Belachelijk, vindt Stalenburg het. “Het is totaal sfeerloos als de commentatoren in een bezemkast in Hilversum zitten. Als je niet ter plekke bent mis je belangrijke info en kennis. Dit was niet te doen.

Verder liet Eurosport filmpjes en interviews zien, maar deze waren meestal in het Spaans of in het Engels. Juist nu had de zender er meer een Nederlands feestje van moeten maken, vindt hij.

Eurosport krijgt de kans van hun leven. En dan kregen we dat gestuntel. Dit is goedkope televisie, puur economisch. Als ze dit gaan doen met de Olympische Spelen wordt het een drama“, aldus Stalenburg.

De Giro d’Italia was exclusief te zien bij Eurosport. Stalenburg is blij dat Eurosport de rechten voor de Olympische Spelen in sublicentie heeft uitgegeven aan de NOS, al begrijpt hij er niets van. “Ik heb wel eens de angst dat het meer gaat om de doorverkoop van sublicenties dan om zelf mooie televisie te maken.”

Eurosport laat in een reactie weten dat het zich steeds meer richt op Nederlandse content. “Het is onze ambitie de zender meer en meer lokaal in te kleuren. Ook de huldiging van Dumoulin was alleen op Eurosport in Nederland te zien“, vertelt zendermanager Gijs Poortman.

Wel benadrukt Poortman dat Eurosport geen FOX Sports of Ziggo Sport is. “Als Eurosport kunnen we putten uit sportrechten die voor heel Europa gelden. Daaruit kiezen we die sporten die voor Nederlandse en Belgische kijkers interessant zijn, en dat vullen we dan nog eens aan met lokale rechten“, besluit hij op de RTL Z-site.

Foto: Eurosport

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen