Broer Filemon wilde contact verbreken om boks-show

Foto: RTLFilemon Wesselink besloot mede om abrupt te stoppen met zijn tv-programma Filemon Slaat Door, omdat hij de steun van zijn familie en vrienden verloor. Dat vertelde de BNN-ster maandagavond in RTL Boulevard en Pauw. Eén week voor de grote finale van de show – waarin hij zou kickboksen tegen tv-collega Ajouad El Miloudi – zette Wesselink vorige week een streep door de show. “Ik heb vijf maanden achter elkaar gekneusde ribben gehad en na elke training liep ik vier dagen mank.

Maandenlang zette Remy Bonjasky zich in om Wesselink te trainen. “Voor zo’n Remy vind ik het gewoon klote. Ook voor de organisatie en het productiebureau dat het programma gemaakt heeft. En helemaal voor Ajouad. Daardoor heb ik er een vervelende nasmaak aan overgehouden. Maar als ik mijn rib nu nog voel, dan denk ik: ja, het is wel een goede beslissing geweest.”

Wesselink hield lange tijd het vertrouwen dat het hem wel zou lukken. “Ik wist dat het moeilijk zou worden, maar ik hoopte dat het door het trainen beter zou gaan, maar ik kwam er nooit doorheen.”

Zijn omgeving trok op een gegeven moment de steun in. “Elke avond kwam ik in elkaar geslagen thuis. Toen heeft mijn vriendin gezegd dat ze me niet meer steunt. Dat heeft ze nog nooit gedaan. Mijn broer zit net thuis met hersenletsel en die zei: ‘Als je dit doet, hoef ik je voorlopig even niet meer te zien.’

De steun om mij heen nam af en toen ben ik woensdagavond totaal geknakt. Ik kwam weer helemaal in elkaar geslagen thuis. Ik had geen energie meer, ik had paniekaanvallen en ademde slecht. Toen dacht ik: dit is gewoon een bridge too far.”

El Miloudi reageerde woest op Wesselinks boodschap dat hij zich terugtrekt. Toch hebben ze nu geen ruzie. “Nee, daar heb ik vanochtend mee gesproken. Ik vind dat zo’n gouden kerel. Hoe hij ermee omgaat is echt helemaal top.”

De laatste Filemon Slaat Door trok zondagavond 141.000 kijkers (3,1 procent) naar NPO 3.

Lees ook: Filemon trekt zich terug voor tv-gevecht (vorige week)

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen