Arie Boomsma prijst dappere Filemon Wesselink

Foto: RTLArie Boomsma vindt het erg dapper dat Filemon Wesselink zijn tv-programma Filemon Slaat Door één week voor de finale heeft afgebroken. Dat zegt de Net5-presentator in een bericht op Twitter. Wesselink leefde in Filemon Slaat Door toe naar een BN’er-gevecht met Ajouad El Miloudi. Hij zegde het gevecht af, waardoor de laatste aflevering komende zondag is komen te vervallen. “Even een compliment voor mijn collega, en vriend Filemon Wesselink“, begint Boomsma.

Hij heeft niets dan lovende woorden voor Wesselink. “Hij heeft besloten voor zijn programma Filemon Slaat Door, over kickboksen, toch maar niet de ring in te stappen voor een echt gevecht. Hij heeft pijn en is bang. Een goede beslissing, vind ik het.

De presentator doet het juiste, vindt Boomsma. “Allereerst omdat er respect voor de sport uit spreekt. In zo’n korte tijd word je geen wedstrijdvechter. Maar daarnaast vind ik het vooral ook verfrissend dat een televisiepersoonlijkheid over angst praat. Een man die toegeeft ergens bang voor te zijn. Dat vind ik sterk, moedig en eerlijk.”

Het deed me ook denken aan dat mooie initiatief van Dotan: #insidemybones, een oproep om eerlijk en kwetsbaar te zijn op social media. Trots op die mannen, ben ik. En ze zijn ook nog eens heel goed in wat ze doen. Kwetsbare vakmannen. Helden.

Lees ook: Broer Filemon wilde contact verbreken om boks-show (vanochtend)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen