Filemon Wesselink trekt zich terug voor tv-gevecht

Geplaatst op vr 26 mei 2017 om 14:17

Foto: RVDHet televisiegevecht tussen Filemon Wesselink en Ajouad El Miloudi voor het tv-programma Filemon Slaat Door gaat niet door. De ontmoeting is afgeblazen door Wesselink zelf. Dat heeft BNN zojuist laten weten. Het gevecht zou op zaterdag 3 juni, een dag voor de laatste uitzending, plaatsvinden. De grote finale van het NPO 3-programma komt door dit nieuws te vervallen. De BNN-ster zit er ‘fysiek en mentaal doorheen door aanhoudende blessures en angst voor het gevecht’.

In de vierde en dus laatste aflevering is aankomende zondag te zien hoe hij het nieuws met een steen in zijn maag aan El Miloudi vertelt en hoe hij de confrontatie aan moet gaan met zijn trainer Remy Bonjasky, die hem maandenlang onder zijn hoede heeft genomen.

Filemon: “Een half jaar lang heb ik keihard getraind om in de ring een kickbokswedstrijd te vechten. In het begin ging het trainen goed totdat ik begon te sparren. Vanaf toen kreeg ik blessure op blessure; vijf keer gekneusde ribben, een oor dat weken dicht zat en ik heb minstens een maand mank gelopen. Dit is me niet in de koude kleren gaan zitten.”

Vaak ben ik voor tv-programma’s ver gegaan. Ik heb de grenzen opgezocht en heb die meerdere keren verlegd. Deze keer ben ik echt tegen mijn fysieke en mentale grens opgelopen, met het gevolg dat ik nu echt naar mijn lichaam en geest moet luisteren om te voorkomen dat het me anders schade op gaat leveren voor de toekomst.”

Ik vind dit erg spijtig voor Remy. Hij is een uitstekende kickbokser en trainer en heeft keihard gewerkt om van mij een kickbokser te maken. Hij beschikte met mij alleen niet over het allerbeste materiaal. Ook Ajouad zal net zo hard getraind hebben als ik. Ik vind het heel vervelend voor hem en als het anders had gekund dan had ik daar zeker voor gekozen.

In Filemon Slaat Door werkte Filemon maandenlang toe naar een gevecht op een groot kickboksgala. De slotaflevering is te zien op zondag 28 mei om 22.00 uur bij BNN op NPO 3.

Foto: BNN
16 Reacties op “Filemon Wesselink trekt zich terug voor tv-gevecht”


 1. daan

  Een echte ambtenaar, veel groot spraak maar niks kunnen!

 2. Yummy

  Wat een mietje.

 3. MMM

  Gelijk een voorzet voor zijn nieuwe programma

  Filemon over zen angst heen
  Of
  Filemons ego
  Of
  Filemon doet filemon

 4. Flits Bom

  Onzin, dit is een teasertje..

 5. Local Hero

  Lafbek.

 6. B

  Die paar kijkers kunnen dit vast wel aan.

 7. anonymous

  wie A zegt moet ook B zeggen, ben jij nou een echte vent of een watje pur sang

 8. noëlla

  Ontzettend zuur voor Remy die veel tijd en energie aan Filemon heeft verspilt. Maargoed het is misschien wel een verstandige keuze hij werd volledig in elkaar geslagen door een 13 jarig meisje.

 9. DOEI

  Heel verstandig.

 10. Hendrickx

  Filemon is al jaren met zichzelf in gevecht om een fatsoenlijk programma af te leveren. Hij zoekt constant naar een format om zichzelf te bewijzen en slaat door zijn arrogantie, de plank volledig mis. Filemon is het wel waard om door familie en vrienden in bescherming te worden genomen want hij heeft ook zijn goede kanten. Maar dan wel achter de schermen. Ga koken man!

 11. age

  Wanneer beginnen de opnames voor de docu serie: Filemon is helemaal stuk?

 12. Marcel

  Autistische paardelul.

 13. ad

  Jammer, ik had gehoopt dat hij nog even door was gegaan en voor een maand of wat gevloerd zou zijn (niet buiten westen, maar moeilijk opkrabbelend). Nu moeten we wederom vrezen voor zijn rare bijdragen aan de Tourprogramma’s van de NOS.

 14. Peter Selie

  Misschien moet Filemon stoppen met zijn ego-tv. In zijn laatste programma was het interview met zijn broers over zijn desinteresse naar anderen dus ook naar zijn familie best wel typerend.

 15. Peter Smult er Van

  11 keer ik in een korte quote ! Hoe krijg je het voor elkaar ?

 16. Pippa

  Filemon slaat de plak helemaal een verlaat tv land en gaat naar een verlaten eiland waar Inge de Bruijn nog heeft gezeten. Deze keer gaat er geen camera mee alleen zijn naakte ego.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.