Filemon Wesselink trekt zich terug voor tv-gevecht

Foto: RVDHet televisiegevecht tussen Filemon Wesselink en Ajouad El Miloudi voor het tv-programma Filemon Slaat Door gaat niet door. De ontmoeting is afgeblazen door Wesselink zelf. Dat heeft BNN zojuist laten weten. Het gevecht zou op zaterdag 3 juni, een dag voor de laatste uitzending, plaatsvinden. De grote finale van het NPO 3-programma komt door dit nieuws te vervallen. De BNN-ster zit er ‘fysiek en mentaal doorheen door aanhoudende blessures en angst voor het gevecht’.

In de vierde en dus laatste aflevering is aankomende zondag te zien hoe hij het nieuws met een steen in zijn maag aan El Miloudi vertelt en hoe hij de confrontatie aan moet gaan met zijn trainer Remy Bonjasky, die hem maandenlang onder zijn hoede heeft genomen.

Filemon: “Een half jaar lang heb ik keihard getraind om in de ring een kickbokswedstrijd te vechten. In het begin ging het trainen goed totdat ik begon te sparren. Vanaf toen kreeg ik blessure op blessure; vijf keer gekneusde ribben, een oor dat weken dicht zat en ik heb minstens een maand mank gelopen. Dit is me niet in de koude kleren gaan zitten.”

Vaak ben ik voor tv-programma’s ver gegaan. Ik heb de grenzen opgezocht en heb die meerdere keren verlegd. Deze keer ben ik echt tegen mijn fysieke en mentale grens opgelopen, met het gevolg dat ik nu echt naar mijn lichaam en geest moet luisteren om te voorkomen dat het me anders schade op gaat leveren voor de toekomst.”

Ik vind dit erg spijtig voor Remy. Hij is een uitstekende kickbokser en trainer en heeft keihard gewerkt om van mij een kickbokser te maken. Hij beschikte met mij alleen niet over het allerbeste materiaal. Ook Ajouad zal net zo hard getraind hebben als ik. Ik vind het heel vervelend voor hem en als het anders had gekund dan had ik daar zeker voor gekozen.

In Filemon Slaat Door werkte Filemon maandenlang toe naar een gevecht op een groot kickboksgala. De slotaflevering is te zien op zondag 28 mei om 22.00 uur bij BNN op NPO 3.

Foto: BNN

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen