Volkskrant vindt Jelle Brandt mediatopper van de week

Geplaatst op vr 28 apr 2017 om 14:20

Jelle Brandt Corstius ging maandag lelijk de mist in door Chriet Titulaer postuum belachelijk te maken in De Wereld Draait Door, maar toch wordt hij vandaag door de Volkskrant uitgeroepen tot mediatopper van de week. Dat is te lezen in het dagblad. Corstius ging maandag diep door het stof in gesprek met de Limburger en dat prijst de Volkskrant. “Geen geklets over het betreuren van de ontstane commotie of andere kromme redeneringen. Nee, oprechte excuses.

Ook de Volkskrant vond de kritiek op het ‘uitlachkwartiertje’ in De Wereld Draait Door terecht. “De Limburgse sterrenkundige en tv-presentator was nog niet begraven, maar onder leiding van tv-maker Brandt Corstius werden grappen gemaakt alsof Titulaer al jaren dood was.

Corstius werd daarna platgebeld door de landelijke media, maar koos voor de Limburger, de krant van Titulaers regio. “Een sympathieke keuze”, aldus de Volkskrant.

De mediaflop van de week is volgens de Volkskrant Evert Santegoeds, die zijn berichtgeving over Rachel Hazes rectificeerde. “En dóór naar het volgende slachtoffer.

De Volkskrant-rubriek Top & Flop kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA
10 Reacties op “Volkskrant vindt Jelle Brandt mediatopper van de week”


 1. Jantien de Groot

  Ik ben ook erg blij met het oprechte excuus in de Brabander. Want ik heb Jelle altijd erg gewaardeerd op alle gebied. En dan ineens deze miskleun. Dat paste helemaal niet bij hem. Maar door dat uitgebreide artikel in de Brabanders snapte ik deze uitglijder van hem. En hierin zie je ook meteen dat Jelle karakter heeft. Met recht mediatopper van de week!

 2. echtwaar

  Stupide media over Jelle Brandt; eerst aan alle kanten afgebrand, nu ineens de mediatopper van de week. Wie neemt de media nog serieus?

 3. Paut Pielusma

  Volkskrant is toch wel de meest foute politiek correcte azijnkrant van Nederland.

 4. JM

  Jelle heeft het deels weer goed gemaakt bij mij.
  In tegenstelling tot de grote heilige Matthijs v N. en de dames en heren van zijn redactie.
  Onbegrijpelijk, dat die er totaal niet op terugkomen en denken waarschijnlijk; ‘ach waait wel weer over; storm in glas water…’.
  Nou, DWDD; ik ben inmiddels ook behoorlijk klaar met jullie hooghartige maniertjes.
  De bezem door het programma; sterker nog; de shredder in.

 5. Wolter

  De ene dag iemand afzeiken, die zich niet kan verdedigen omdat hij dood is, en de volgende dag huilie huilie doen en zeggen dat het niet zo bedoeld was. En dat noemt de Volkskrant een mediatopper?

 6. Ad

  @Echtpaar en @Wolter Je gaat naar buiten toe toch niet je eigen nest bevuilen, ook al ligt er een vuil ei in?!

 7. Lodewijk het bedplassertje

  Schijnheilige badmuts rot lekker naar Limburg.

 8. Otto Groeneveld

  Amsterdamse arrogante pleuris eikel.

 9. Lies

  Dat hij zijn excuses heeft gemaakt verdient alle lof. Maar je mag jezelf wel achter je oren krabben als je het grappig vindt om mensen te persifleren, in dit geval op basis van hun accent en uiterlijk.
  Wij in het zuiden lachen dan om het feit dat de hele familie Brandt Corstius zich te serieus neemt en een chronisch gebrek aan humor heeft. Dat vind ik dan weer grappig!

 10. Wolf

  Volkskrant is verliezend en het onbeduidendste vodje papier van Nederland. Wat die vinden boeit alleen de communisten. WIJ de 16,9 miljoen Nederlanders boeit het niet .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.