Jelle Brandt geeft groot interview over DWDD-misser

Geplaatst op wo 26 apr 2017 om 8:50

Jelle Brandt Corstius heeft ‘veel spijt’ van het postuum belachelijk maken van Chriet Titulaer in De Wereld Draait Door. Dat laat de televisiemaker weten in een groot interview met de Limburger. Corstius gaat paginagroot door het stof in de Limburger, terwijl hij tot nu toe elk commentaar weigerde. Hij is ‘platgebeld’ door landelijke media. “Ik zag echter het nut niet om tegenover de landelijke media te antwoorden op de kritiek. Tegenover De Limburger ligt dat iets anders“, zo laat hij weten.

DWDD kreeg veel kritiek van de manier waarop met name Corstius de net overleden Titulaer herdacht. Hij maakte zijn Limburgse accent belachelijk en zette hem neer als een malloot. “Ontzettend jammer, heel verdrietig dat het zo is gelopen.

De suggestie van Matthijs van Nieuwkerk dat Corstius zichzelf had uitgenodigd, maakte het geheel extra pijnlijk. Maar dat is volgens Corstius niet juist: “Ik heb hen namen doorgegeven van sterrenkundigen en zo. Waarna DWDD mij liet weten dat ze mij aan tafel wilden. Ik heb hen nog gezegd: waarom? Ik ben fan, geen expert, wat heb je aan me?

DWDD ging alsnog voor Corstius. “Zo gaat dat soms, iemand uit Amsterdam is makkelijker even naar de studio te halen dan iemand uit Venlo. Ik moet dit nooit meer doen. Ik erger me zelf ook rot aan mensen die aan tafel zitten als ze helemaal geen expert zijn.

Corstius ging volledig de mist in. Al heeft hij er geen spijt van dat hij passages uit Titulaers’ biografie voorlas met een mal Limburgs accent. “Ik vond het raar en onlogisch om uit zijn boek voor te lezen in het ABN. Mensen denken dat ik hem wou bespotten, dat ik het denigrerend bedoelde. Maar dat is niet waar ik me voor wil verexcuseren!

Het ging hem om de hele toon van het gesprek. “Het had met meer respect gemoeten, de hele dynamiek aan tafel was verkeerd. En ik heb er een belangrijke bijdrage aan geleverd om het te verzieken.

Het gesprek kreeg een vreemde wending, alsof Chriet niet nét was overleden. En daar heb ik enorme spijt van.

Het de Limburger-interview met Jelle Brandt Corstius kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA
25 Reacties op “Jelle Brandt geeft groot interview over DWDD-misser”


 1. Meneer Kaktus

  Meneer zou die 1500 euro eens moeten vergeten en van tevoren moeten bedenken of het wel handig is om over iets te komen lullen waar je de ballen verstand van hebt.

 2. Otto Groeneveld

  Schijnheilige badmuts zich ook nog schoon praten, stuk stront ben je meer niet.

 3. Gonzo

  Van Nieuwkerk nog veel erger, die zwengelde het alleen maar aan.

 4. Paut Pielusma

  Misschien moet het begrip ‘alles moet mogen’ bij de VARA eens op de schop.

 5. Frans H

  DWDD (en trouwens de hele VARA) is ver over de houdbaarheidsdatum.

 6. piet

  Ik vind dat wel lekker makkelijk tegenwoordig met excuses maken.Eerst de man belachelijk maken en later zeggen dat niet zo bedoeld was.

 7. X

  Zo we kunnen nu weer verder met de VARA en DWDD bashen? Wat een gezever hier, eerst moet hij van iedereen hier excuses aanbieden vervolgens doet hij dat en daar wordt weer commentaar op geleverd. Hou alsjeblieft eens op stel zuurpruimen. Genuanceerd denken zit er niet in bij de meesten maar dat kennen we van de CO fans. Simpele zielen.

 8. piet

  X niet zo zeuren.

 9. Marc E. Putto

  Een uur lang excuses aanbieden bij DWDD, daar moet de gehele uitzending over gaan vanavond.

 10. kees

  Kan van Nieuwkerk misschien bij L1 gaan werken?

 11. Annoniemus

  Wat denkt deze paardelul wel niet , die zelf k*t programmaatjes maakt ?
  DWDD zou ook door het stof moeten met excuses en die klootzak niet meer vragen .
  DWDD was een programma wat je langs een lineaal kon leggen , tegenwoordig is het een bij elkaar geraapt zooitje !!!!!!

 12. Flits Bom

  Ik denk dat de haarlak op de hersenen van van N is geslagen.

 13. snuifje

  JBC reageert tenminste, dat is netjes.

 14. Bart

  Van een mug een olifant maken, daar is de media goed in. Maar als het een boekenbalbezoeker was geweest dan hadden ze wel anders gesproken en meer hun best gedaan om er iets leuks van te maken.

 15. Ria Roompot

  Eens, Bart.
  Dat gezeik gaat maar door. De man is dood, laten rusten nu.
  30 jaar heeft niemand ooit aan hem gedacht en nu doet iedereen alsof hun beste vriend is overleden. Doe normaal, zeg!

 16. JP

  Ria Roompot
  Wed 26 Apr 2017 om 10:53
  randstadsletje

 17. kampie

  DWDD ging alsnog voor Corstius. “Zo gaat dat soms, iemand uit Amsterdam is makkelijker even naar de studio te halen dan iemand uit Venlo

  en zo is het grachtengordel gehalte DWDD snel verklaard. Dat Chriet al een dag eerder was overleden doet er even niet toe blijkbaar,,

 18. David

  Goed van JBC.
  Maar DWDD kabbelt nu al een jaar of 2 voort.
  Het is wel genoeg geweest.
  Tijd voor iets anders!

 19. Ron

  Het spreekt voor hem dat hij het nu zo ziet, maar had niet gehoeven. Heb me er totaal niet aan gestoord.

 20. Roger

  “Ik zag echter het nut niet om tegenover de landelijke media te antwoorden op de kritiek.”

  Nee, omdat het dan landelijk aandacht krijgt en dat is genant, hè? De Limburger is slechts een lokaal krantje met weinig bereik.

 21. Annomy

  Chriet Titulaer had er zelf hard om gelachen .

 22. Marc E. Putto

  O ja Annomy, jij kent Chriet goed?

 23. Mark

  Dit interview is pure satire. Net als maandag bij DWDD. Dit moet je dus niet serieus nemen. Nu heeft ie voor de tweede maal alle Limburgers belachelijk gemaakt en ze trappen er allemaal massaal in.

 24. Otto Groeneveld

  Je bent een lul Mark

 25. Arnoud Tempelman

  Als ze de dag na mijn begrafenis zo kunnen lachen om de herinnering ben ik blij. Chriet had geen moeite met een gebbetje.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.