Jelle Brandt geeft groot interview over DWDD-misser

Jelle Brandt Corstius heeft ‘veel spijt’ van het postuum belachelijk maken van Chriet Titulaer in De Wereld Draait Door. Dat laat de televisiemaker weten in een groot interview met de Limburger. Corstius gaat paginagroot door het stof in de Limburger, terwijl hij tot nu toe elk commentaar weigerde. Hij is ‘platgebeld’ door landelijke media. “Ik zag echter het nut niet om tegenover de landelijke media te antwoorden op de kritiek. Tegenover De Limburger ligt dat iets anders“, zo laat hij weten.

DWDD kreeg veel kritiek van de manier waarop met name Corstius de net overleden Titulaer herdacht. Hij maakte zijn Limburgse accent belachelijk en zette hem neer als een malloot. “Ontzettend jammer, heel verdrietig dat het zo is gelopen.

De suggestie van Matthijs van Nieuwkerk dat Corstius zichzelf had uitgenodigd, maakte het geheel extra pijnlijk. Maar dat is volgens Corstius niet juist: “Ik heb hen namen doorgegeven van sterrenkundigen en zo. Waarna DWDD mij liet weten dat ze mij aan tafel wilden. Ik heb hen nog gezegd: waarom? Ik ben fan, geen expert, wat heb je aan me?

DWDD ging alsnog voor Corstius. “Zo gaat dat soms, iemand uit Amsterdam is makkelijker even naar de studio te halen dan iemand uit Venlo. Ik moet dit nooit meer doen. Ik erger me zelf ook rot aan mensen die aan tafel zitten als ze helemaal geen expert zijn.

Corstius ging volledig de mist in. Al heeft hij er geen spijt van dat hij passages uit Titulaers’ biografie voorlas met een mal Limburgs accent. “Ik vond het raar en onlogisch om uit zijn boek voor te lezen in het ABN. Mensen denken dat ik hem wou bespotten, dat ik het denigrerend bedoelde. Maar dat is niet waar ik me voor wil verexcuseren!

Het ging hem om de hele toon van het gesprek. “Het had met meer respect gemoeten, de hele dynamiek aan tafel was verkeerd. En ik heb er een belangrijke bijdrage aan geleverd om het te verzieken.

Het gesprek kreeg een vreemde wending, alsof Chriet niet nét was overleden. En daar heb ik enorme spijt van.

Het de Limburger-interview met Jelle Brandt Corstius kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen