VI-mannen ook hand in hand: ‘Wat een hypocrieten!’

De mannen van de RTL 7-show Voetbal Inside krijgen geen applaus nu ze meedoen aan de actie om hand in hand te poseren tegen anti-homogeweld. Dat blijkt uit reacties op social media. Wilfred Genee, René van der Gijp, Johan Derksen en Jan Boskamp hebben zich hand in hand laten fotograferen, maar tonen daarmee vooral hun hypocrisie aan, vinden critici. Het regent negatieve reacties op hun daad, omdat hun show niet bepaald heeft meegeholpen aan de homo-emancipatie.

Van der Gijp lag in 2013 onder vuur vanwege uitspraken die hij deed over homo’s in de voetballerij. “Dat gedoe met voetballers die uit de kast moeten komen. Laten we gewoon weer even normaal doen. Er zijn gewoon weinig homofiele voetballers. Er zullen er wel een of twee zijn, maar voetbal is geen sport voor homo’s”, zei hij toen.

Het is slechts één uitspraak in een reeks van homo-onvriendelijke uitspraken in het programma. Van der Gijp suggereerde later nog dat er weinig homo’s in de Formule 1 zitten, omdat zij niet zouden kunnen autorijden. Johan Derksen voegde daar dan weer aan toe dat homo’s waarschijnlijk liever op de versnellingspook zitten.

En nu staan ze hand in hand tegen homogeweld. “Zelden zoiets hypocriets gezien“, zegt twitter-voetbaldeskundige DuBlanqeBogarde, die ook nog linkt naar een filmpje uit 2015 waarin de VI-mannen het hebben over Bert van Marwijk die hand in hand met een man loopt. “Wat een hypocriete bende.

Parool-verslaggever Josien Wolthuizen: “Gijp. De man die in hetzelfde programma zei dat voetbal geen sport is voor homo’s.

Tonnie: “Deze mannen verheerlijken zelf het geweld en zijn totaal ongeloofwaardig in hun statement!

Stijn: “Wanneer maken jullie homoseksualiteit bespreekbaar in het voetbal? Jullie hebben het aanzien om hier écht wat aan te veranderen!

En Sidney: “Seriously? De homofobie spat er haast vanaf…”

RTL 4-ster Albert Verlinde heeft de voetbaltalkshow van RTL 7 in het verleden ook wel Homohaat Laat genoemd. Volgens Van der Gijp behoort Verlinde tot de categorie mensen waar hij niet zo van houdt: ‘gladde homo’s’.

Lees ook: Johan Derksen vindt homo’s onvolwassen (augustus 2013)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen