Youp van ’t Hek in Pauw neergezet als homohater

Fotograaf Erwin Olaf gaf cabaretier Youp van ’t Hek maandagavond een veeg uit de pan in Pauw. Hij was uitgenodigd om te komen praten over homogeweld en las een oude column van de komediant voor. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Olaf werd in 2012 weggestuurd door een snackbareigenaar, omdat hij met zijn vriend aan het zoenen was. “Ik ga je nu voorlezen wat een van de elite-mensen in onze samenleving daarover schreef, Youp van ’t Hek. Ik word er heel emotioneel van”, aldus Olaf in Pauw.

Vervolgens las hij een passage voor uit de column die Van ’t Hek daar destijds over schreef in het NRC Handelsblad: “Het leukste nieuws kwam deze week uit Amsterdam, waar fotograaf EO zijn vriend ging tongen. Dit deden ze voor een snackbar en de eigenaar van die eetgelegenheid vond dat onsmakelijk. Terecht. Hij wou geen potenkijken en zei er iets van.

Nog altijd vindt Olaf het een schandalige passage. “Weet je hoeveel ingezonden brieven in de krant van de bovenlaag? Nul! Kijk, als zo’n man dat kan schrijven zonder weerwoord, dan kun je die jongens op straat niet kwalijk nemen dat zij zich zo gaan gedragen. Het zit overal.”

Cornald Maas reageert op Twitter: “Zag Erwin Olaf bij Pauw. Mij werd door ’n andere columnist toegewenst dat ik per direct naar Iran moest. Waar ze homo’s opknopen.

Van ’t Hek vindt dat Olaf zijn woorden uit zijn verband heeft gerukt: “Lees door waar Erwin Olaf stopte en je leest een totaal andere column.”

De betreffende column kunt u onderstaand terugvinden.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen