Trijntje spreekt Anouk niet meer sinds RTL Late Night

Trijntje Oosterhuis heeft nauwelijks nog contact met Anouk sinds haar optreden in RTL Late Night in september 2015. Dat vertelt de zangeres vandaag in het AD. Anouk uitte in de RTL-show felle kritiek op het Songfestival-optreden van Oosterhuis en dat was pikant: het liedje waarmee Oosterhuis optrad – Walk Along – was geschreven door Anouk. Nu spreken de twee elkaar niet meer. “We spreken elkaar niet vaak meer. Maar no hard feelings, hoor. Ik vind haar een geweldige zangeres en componiste.

De kritiek die Anouk uitte in RTL Late Night was behoorlijk pittig en in felle bewoordingen. “Tja, ze is heel straightforward. Zegt altijd wat ze vindt. En dat mag ze ook. Vind ik zelfs leuk. Ik zelf zou dat nooit zo doen. Maar wie ben ik om haar iets te verbieden?

Ondanks alles heeft Oosterhuis geen spijt van haar Songfestival-avontuur. “Ik wilde het een keer meemaken. Maar ik had achteraf gezien misschien andere keuzes gemaakt. De kermis rond het Songfestival is toch mijn wereld niet.

Ze sluit een vervolg niet uit als ze met een klein liedje mag gaan. Daar ligt haar kracht, aldus Oosterhuis. “Dan zou ik zo nog een keer meedoen aan het festival.

Het AD-interview ‘Met het juiste liedje zou ik zo weer meedoen aan het Songfestival’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Trijntje Oosterhuis boos op Anouk na RTL Late Night (november 2015)

Foto: VARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen