Mattie & Wietze moeten ochtendcijfers Sky oppoetsen

Talpa Radio wil het Qmusic-duo Mattie Valk en Wietze de Jager in huis halen om de ochtendcijfers van Sky Radio op te poetsen. Dat meldt het AD vandaag. Donderdag gaf Talpa Radio (Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica) toe Mattie & Wietze in huis te willen halen en een dag later meldde het AD dat ze in beeld zijn voor de Sky-ochtendshow. Nu brengt de krant in beeld waarom Talpa wil breken met het non-stop-muziekformat van Sky: de ochtendcijfers blijven achter bij de rest van de dag.

Het AD heeft de marktaandelen van de zeven best beluisterde ochtendshows van Nederland opgevraagd en die ziet er als volgt uit:

  1. Radio 538: Edwin Evers, 16,2 procent
  2. NPO Radio 2: Gerard Ekdom, 10,1 procent
  3. Qmusic: Mattie & Wietze, 9,8 procent
  4. NPO 3FM: Domien Verschuuren, 7,1 procent
  5. SkyRadio: geen dj, 6,9 procent
  6. Radio 10: Lex Gaarthuis, 4,6 procent
  7. Veronica: Niek van der Bruggen, 4,6 procent

Het ochtendmarktaandeel van Sky Radio valt dus een beetje tegen ten opzichte van het gemiddelde dagmarktaandeel van 9,7 procent. “Ook heeft het station onderzoek gedaan of de Sky-luisteraar op een ochtendshow zitten te wachten. De reacties waren opvallend positief“, schrijft het AD.

Mattie & Wietze zouden de enige dj’s van Sky worden; de rest van de dag blijft het station wel dj-loos. “Het is een model dat in Duitsland wordt gebruikt“, zegt mediadeskundige Evert Bronkhorst van mediabureau Vizeum. “Het is de vraag hoe Nederland daarop reageert.

Het is volgens Bronkhorst ook nog maar de vraag of Mattie & Wietze het wel zien zitten: ze zouden de enige dj’s van Sky worden. Volgens Bronkhorst speelt de portemonnee van John de Mol een doorslaggevende rol.

Het artikel ‘SkyRadio neemt gok met Mattie en Wietze’ kunt u lezen op de website van het AD.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen