RTL 5 verhuist slecht bekeken Topchef Academy

RTL 5 schuift al na vijf afleveringen met het uitzendmoment van de nieuwe vooravondshow Topchef Academy met Martijn Krabbé. Het programma ruilt van plek met Galileo: vanaf maandag is de zoektocht naar een tv-chef niet dagelijks om 19.30 uur, maar om 18.30 uur te zien. Dat heeft de tv-zender laten weten. Topchef Academy is de grootste flop uit Krabbé’s jarenlange televisiecarrière. De derde aflevering scoorde woensdag een huiveringwekkend slechte 49.000 kijkers, een kijkcijferdrama.

Slechts 0,9 procent van álle tv-kijkers tussen half acht en half negen keek naar het kookprogramma van Krabbé en Miljuschka Witzenhauzen. Ter vergelijking: het laatste weekgemiddelde van RTL 5 is 3,2 procent.

Ook vrijdag scoorde Topchef Academy dramatisch met slechts 57.000 kijkers (1,1 procent). Gemiddeld keken er deze week 93.000 mensen, goed voor 1,8 procent marktaandeel. Lead-in Galileo scoorde gemiddeld 123.000 kijkers (2,9 procent).

RTL 5 hoopt dat Topchef Academy een uur eerder meer kijkers zal weten te boeien. Voor Galileo betekent dat een terugkeer naar het oude tijdstip: 19.30 uur.

Deze week gaf Luuk Ikink nog aan dat hij het nieuwe uitzendtijdstip van Galileo raar vindt, vanwege de rechtstreekse concurrentie met zijn andere programma RTL Boulevard.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen