Luuk Ikink vindt uitzendplek Galileo ‘beetje raar’

Luuk Ikink vindt de nieuwe uitzendplek van zijn RTL 5-programma Galileo een beetje raar. Dat heeft hij gezegd op Radio 2. Galileo wordt sinds kort uitgezonden om zeven uur ’s avonds en neemt het daar rechtstreeks op tegen zijn RTL 4-programma RTL Boulevard. “Het is een beetje raar, maar het zijn gelukkig twee totaal verschillende programma’s. Dat scheelt dan weer. Het ene is echt live en gaat over de actualiteit van die dag en het andere is gewoon lekker experimentjes kijken.

Als de onderwerpen elkaar hadden overlapt, was het volgens Ikink veel erger geweest. “Wat dat betreft maakt het niet zo heel veel uit, maar het is wel een beetje gek dat het tegenover elkaar staat.”

Als hij moet kiezen tussen Boulevard of Galileo, dan kiest hij voor Boulevard. “Mijn hart ligt bij Boulevard, want daar werk ik elke dag het allermeest aan. Ik vind Galileo wel echt een fantastisch programma.”

Galileo stond tot voor kort nog om half acht in de uitzendschema’s, maar daar staat nu het programma Topchef Academy van Martijn Krabbé geprogrammeerd.

Gisteren keken er 127.000 mensen naar Galileo, goed voor een marktaandeel van 3,1 procent.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen