Martijn Krabbé scoort grootste flop uit carrière

Martijn Krabbé, de presentator van RTL’s grootste hitshow The Voice of Holland, scoort momenteel de grootste flop uit zijn televisiecarrière met het dagelijkse vooravondprogramma Topchef Academy op RTL 5. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Nederlandse tv-kijker laat Topchef Academy, een talentenjacht waarin een televisiechef wordt gezocht, volledig links liggen. De derde aflevering kwam woensdag niet verder dan een erbarmelijk slechte 49.000 kijkers.

Slechts 0,9 procent van álle tv-kijkers tussen half acht en half negen keek naar het kookprogramma van Krabbé en Miljuschka Witzenhauzen. Ter vergelijking: het laatste weekgemiddelde van RTL 5 is 3,2 procent.

RTL 5 was tijdens Topchef Academy veruit de minst bekeken top-tienzender van Nederland. Sterker nog: zelfs TLC wist op hetzelfde moment meer kijkers te bekoren en RTL Z trok evenveel kijkers.

Het kan overigens nóg erger: de Luuk Ikink-show Galileo trok voorafgaand aan Topchef Academy slechts 33.000 kijkers (0,8 procent).

De huidige RTL 5-vooravond behoort tot de minst bekeken vooravonden in de geschiedenis van de zender.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen