‘RTL 5-leiding heeft kennelijk toch gezond verstand’

Tv-recensent Angela de Jong van het AD vindt het prijzenswaardig dat RTL 5 de stekker uit de soap van Peter Jan Rens trekt. Dat heeft ze gezegd in het Mediaforum op Radio 1. Tot groot verdriet van Rens komt er geen tweede seizoen. “Ik was heel blij met het nieuws dat RTL 5 niet verder gaat met de soap van Peter Jan Rens. Het gezonde verstand heerst dan ook bij de programmaleiding daar. Het is een charlatan, oplichter en heeft een spoor aan vernielingen achtergelaten in Nederland.”

Dat zijn boute beweringen, beaamt De Jong. “Maar er lopen dan ook wat rechtszaken tegen hem.”

De makers van de soap genoten van Rens’ ellende. “Je mag best een docusoap maken over de ellende waar hij in zit, daar lacherig over doen en inzoomen op bordjes met ‘schuldeisers moeten zich melden bij de receptie van het vakantiepark’, maar mijn grote bezwaar is dat er ook nog een driejarig meisje rondliep in die docusoap.”

Het gebruiken van zo’n jong meisje voor tv-amusement gaat volgens De Jong te ver. “Een jong meisje dat nergens om gevraagd heeft en een product is van de liefde tussen de man en zijn huidige vrouw. Zij was heel herkenbaar in beeld en ik vind dat ze daar te ver mee gingen. Aan zo veel ellende hoef je een driejarig kind niet bloot te stellen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen