Peter Jan Rens verbaasd over stoppen RTL 5-soap

Peter Jan Rens is stomverbaasd dat RTL 5 geen tweede seizoen van zijn soap wil maken. Dat heeft de presentator gezegd op Facebook. Rens had deze week een dame van RTL 5 aan de lijn en vroeg haar of er een vervolg komt. “Ze zegt nee. Hoe mooi ook gemaakt, de serie scoort te weinig in de jongere of jongeren doelgroep. Overrompeld door het ‘nee’, breng ik er hakkelend tegenin dat de soap bovengemiddeld scoorde bij RTL 5 en veel publiciteit heeft gehaald“, vertelt de presentator.

De gevallen tv-ster had een vervolg wel verwacht. “Ik verdedig mij door te zeggen dat we veel betere kijkcijfers hebben dan welke andere reality ook. Ook in de jongerendoelgroepen en zelfs beter dan de Roelvinkjes… Ze antwoordt vriendelijk dat de doelstelling voor RTL 5 niet is gerealiseerd.

Rens mag zijn soap aan een andere zender proberen te slijten, stelt hij. “De RTL-mevrouw gaat verder en zegt dat in ons geval RTL hoge verwachtingen van het programma had en: ‘Je mag er nu mee naar ander omroep.’ Het is alsof je iemand de liefde verklaart die vervolgens zegt dat je wel vreemd mag gaan.

Ik wil haar op hoge poten nog zeggen dat Peter Jan en Virginia de beste waren en ik een vervolg eis. Maar ik besef dat dat kinderachtig is. Ik bedank de directeur van RTL 5 voor het feit dat ik bij hen de reality serie heb mogen maken en hang op.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen