FOX verdient op één dag 400.000 euro aan ‘pay per view’

Tv-zender FOX Sports Eredivisie heeft zondagmiddag veel geld verdiend aan passanten. Ruim 50.000 mensen kochten op die dag een dagpas om de wedstrijd Ajax – Feyenoord te bekijken. Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. De dagpassen zijn te koop voor 7,95 euro. In totaal harkte FOX Sports dus een slordige 400.000 euro binnen. Alleen al via Ziggo bestelden 37.000 mensen een dagpas. Nog nooit eerder had het voetbalkanaal zo veel ‘pay per view’-klanten via deze tv-aanbieder.

Met een dagpas kan men 24 uur lang kijken naar alle live wedstrijden en programma’s op FOX Sports Eredivisie. De kosten voor een abonnement op FOX Sports Eredivisie bedragen 17,95 per maand.

Met ingang van seizoen 2016/17 is de beschikbaarheid van FOX Sports Eredivisie in de Nederlandse huishoudens fors gegroeid. De zender introduceerde afgelopen zomer een nieuw samenwerkingsmodel met veertien tv-aanbieders zoals KPN, Caiway en Delta. “Sindsdien profiteert de consument van aanzienlijk lagere prijzen voor FOX Sports Eredivisie.”

Zo is FOX Sports Eredivisie 1 bij DELTA al verkrijgbaar voor 4,95 euro. Klanten met ‘KPN Compleet’ krijgen het volledige FOX Sports Eredivisie voetbal zelfs gratis toegevoegd aan hun pakket.

De klassieker Ajax – Feyenoord verbrak vorige week voor de derde keer dit seizoen het kijkcijferrecord van FOX Sports. Met 869.000 kijkers was het de best bekeken wedstrijd op de zender ooit.

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen