‘Daphne Deckers, passen je organen nog wel in je?’

Foto: RTLDaphne Deckers vindt het walgelijk dat mensen die aan hun lijf werken zo worden neergesabeld. Dat laat ze weten in haar column in De Telegraaf. Fajah Lourens krijgt al geruime tijd het hele land over haar heen omdat haar dieet tegenwoordig bestaat uit ongeveer drie grassprietjes en een eetlepel chiazaad. Deckers begrijpt niet waarom dat zo veel weerstand oproept. “Als jij lekker in je vel zit, happy bent, prima toch? Maar waarom uithalen naar mensen die dat wél willen?

Volgens Deckers komt die kritiek altijd weer uit een bepaalde hoek. “De gemiddelde Nederlander zit iedere dag twee uur en een kwartier voor de tv. Daar vindt niemand wat van. Maar zodra je iedere dag één uur sport, ben je niet wijs.”

Zelf is Deckers niet zo fanatiek als Lourens, maar ook zij krijgt regelmatig opmerkingen over haar leefstijl. “Ik train zelf maar twee keer anderhalf uur per week, maar ook dáár krijg ik geregeld vragen over: ‘Hoezo doe jij dat eigenlijk?’

Soms gaan de reacties nog veel verder. “Ik krijg ook vragen als: ‘Passen al jouw organen wel in je lichaam?’ En iemand schreef mij ooit: ‘Eet eens wat meer, als jij kanker krijgt, overleef je de chemo niet.’ Charming!“, besluit ze in haar column, via Blendle.

Lees ook: Shownieuws pakt ‘mediageile’ Daphne Deckers aan (april 2016)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen