VVD boos over ‘allochtonen-knuffelen-plan’ NPO

VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz vindt de plannen van de NPO om allochtonen voortaan positiever af te schilderen op de publieke zenders schandalig. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Volkskrant-columnist Elma Drayer stuitte op het conceptjaarplan 2018 voor NPO 2 en citeerde daaruit: “Over de hele linie willen we erop toezien dat Nederlanders en Europeanen met een niet-westerse achtergrond in onze programmering niet vooral problematiserend benaderd worden.

Schandalig, vindt Yesilgöz het. De journalsiten van de NPO moeten gewoon objectief hun werk kunnen doen en als allochtonen een probleem zijn, dan moeten ze dat kunnen benoemen, vindt ze. “Het is niet de rol van programmamakers om te bedenken hoe je mij moet beïnvloeden”, vindt ze.

Yesilgöz wil dat staatssecretaris Sander Dekker (Media) de managers bij de NPO erop aanspreekt. “Hoezo vinden zij dat dit bij hun werk hoort?

De NPO weigert om verantwoording af te leggen: “Het is een concept, wij reageren niet op berichtgeving over een concept.

Foto: VVD

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen