Cornald Maas walgt van deurklink vliegtuigtoiletten

Cornald Maas doet in het interview waarin hij onthult verslaafd te zijn aan het kijken naar afgebrande woningen nóg een opmerkelijke bekentenis: hij walgt zo erg van de deurklink van vliegtuigtoiletten, dat hij zelfs op lange vluchten zijn plasje ophoudt. Dat zegt hij in Volkskrant. Maas heeft ‘iets smetvrezigers’. “Om het jaar ga ik naar Kaapstad op vakantie. Dan blijf ik elf uur op mijn stoel zitten, ook als ik echt moet plassen. Het idee dat je de deurklink van zo’n toilet moet vastpakken. Vreselijk.

Bovendien weigert Maas iemand zijn drinken te laten proeven. “Ik kan er niet tegen als iemand uit mijn glas drinkt. Of met kaasfondue: dat je de stok waarvan je eet steeds weer in die pan doopt.

Ook qua eten is Maas een behoorlijke hysterica. Van een medium gebakken biefstukje gaan zijn haren recht overeind staan. “Als ik dat zie, moet ik meteen aan de dood denken. Ik heb zelfs het gevoel dat ik de dood dan letterlijk proef. Als ik het bloed zie druipen, die geur – dan haak ik af.

Maas’ vrienden weten inmiddels om te gaan met zijn fobieën. “Wat mij betreft moet het zo veel mogelijk op kindereten lijken. Macaroni met kaas, doorgebakken tartaartjes, gebakken aardappelen, knakworst.

De presentator is er blij mee dat hij nu een keer portretterend geïnterviewd is. “Dat is zó stom om te zeggen, hè?

Het Volkskrant Magazine-interview waarin Cornald Maas uit de kast komt als een rare snuiter kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros / Nico Kroon

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen