Remko Vrijdag reageert alsnog op Televizier-drama

Remko Vrijdag heeft alsnog gereageerd op de kritiek op zijn optreden als Mark Rutte tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in oktober. Hij denkt dat het optreden vooral mislukte, omdat deze was gekoppeld aan het uitreiken van een prijs. Dat heeft hij gezegd op Radio 2. Vrijdag werd behoorlijk afgemaakt na het gala, maar weigerde vooralsnog om te reageren. Dat heeft hij nu alsnog gedaan. “Het is zo gek omdat je het achteraf pas allemaal meekrijgt. Er waren bepaalde media heel kritisch over.”

Zelf zat Vrijdag er wel lekker in, zegt hij. “Het typetje Mark Rutte zit me zo gegoten, die man heeft altijd heel erg schik in alles: in het leven en in zichzelf. Ik stond daar ook als Mark Rutte te zeggen: ‘Het mag van mij nog wel tien minuten duren deze grappenparade.’”

De timing was echter onhandig, aldus Vrijdag. “Ik denk dat de grootste fout die gemaakt is – of althans iets dat we achteraf beter hadden kunnen doen – is dat ik daar kwam om een prijs uit te reiken, namelijk die van beste presentatrice. Als we dat nou los gekoppeld hadden, was het volgens mij veel beter gegaan. Je zag die vrouwen toch wachten van: kom op met die prijs, zeg gewoon wie het is! En het was best een lange grap.”

Tijdens de voorbereiding heeft niemand bedacht dat de genomineerden voor beste presentatrice gewoon de uitslag wilden weten en niet een lange comedy-act wilden doorworstelen. “Dat is gek, hè? Terwijl er toch heel veel over en weer gebriefd is. Terwijl ik met de envelop opkwam, voelde ik al dat het misschien wel eens helemaal niet goed zou kunnen gaan. Rare dingen.”

Lees ook: BN’ers kraken nep-Rutte op Televizier-gala volledig af (oktober)

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen