Haye van der Heyden: ‘Jeroen Pauw wil sensatie’

Jeroen Pauw is met zijn talkshow Pauw vooral uit op sensatie. Dat stelt tv-maker Haye van der Heyden, die twee weken geleden te gast was in de VARA-show, in een column op The Post Online. Van der Heyden schoof aan als PVV-sympathisant en zat tegenover twee anti-PVV’ers, namelijk Gerard Spong en een actrice van Marokkaanse afkomst. “Wat ze van me willen zijn gepeperde uitspraken, hoe meer haat zaaiend hoe beter. Het gaat immers om de kijkcijfers, om de sensatie“, zegt hij.

Van der Heyden wilde echter een genuanceerd verhaal houden. “Ik heb gesmeekt om een uitzending die wederzijds begrip zou kunnen kweken, die zou laten zien dat 90 procent van zowel de allochtonen als van de PVV’ers vredelievende mensen zijn die het beste met iedereen voor hebben en absoluut bereid zijn tot water bij de wijn. Geen interesse.

Pauw wilde gewoon spannende tv, stelt hij. “Wat er dan verder met de wereld gebeurt, het zal ze worst wezen. Daar zijn ze niet voor.

De conclusie is, ik kan er niks anders van maken: de wereld is slecht en de mensen willen bloed zien. Niet gaan lopen klagen als het straks echt mis gaat, het was een keuze“, besluit hij op de opiniesite.

Lees ook: ‘Talpa heeft minder moeite met PVV-sympathisanten’ (november)

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen