Radio-dj Patrick Kicken gaat politiek in

Geplaatst op vr 09 dec 2016 om 9:00

Patrick Kicken, tot voor kort in dienst bij Radio Veronica, gaat de politiek in. Hij wordt actief voor de OndernemersPartij van oud-PVV-Kamerlid Hero Brinkman. Dat heeft de partij laten weten. Kicken gaat zich voor de partij onder andere bezighouden met het mediabeleid. “Rode draad door dit beleid is de valse concurrentie die gaande is tussen nationale publieke omroepen en commerciële omroepen. Hierdoor ontstaan er perverse financiële prikkels bij de publieke omroepen.

Het is de OndernemersPartij bovendien ‘een doorn in het oog’ dat de regionale publieke omroep gekort worden. “De regionale omroepen zijn van groot belang voor ondernemers. Vele MKB’ers en ZZP’ers zijn regionaal gericht en hebben een grote maatschappelijke functie in de regio. Zij willen deze omroepen ook gebruiken om te adverteren.”

Daarom stelt de partij voor het budget van de nationale publieke omroepen met 100 miljoen te minderen en het budget van de regionale publieke omroepen met 100 miljoen te vermeerderen.

Voorwaarde is wel dat van dat bedrag 25 miljoen wordt gelabeld voor ondernemerschap, aldus de partij. “En het zou mooi zijn indien de reclamekosten voor ondernemers bij de regionale omroepen naar beneden kunnen worden bijgesteld.”

Patrick Kicken gaat met zijn jarenlange ervaring bij zowel de publieke als bij de commerciële omroepen, dit beleid verdedigen.”

Kicken heeft een interview gegeven over zijn nieuwe baan aan de Limburgse omroep L1.

Recentelijk kwam Kicken in het nieuws vanwege een opmerking over Sylvana Simons. De Volkskrant noemde hem ‘nog erger dan Giel Beelen’.

Foto: Radio Veronica
20 Reacties op “Radio-dj Patrick Kicken gaat politiek in”


 1. Wim Bosboom

  Dan ben je wel heel wanhopig als je met Zero Brinkman in zee gaat .

 2. Jan

  Beetje apart om Kicken over ‘vals’ te horen praten.

  Ik bedoel: Sylvana valselijk beschuldigen dat ze die KKK-video zelf gemaakt heeft is al heel wat, maar hier vervolgens geen excuses voor aanbieden tekent de echte valse slappe zak die Kicken is.

 3. Anoniem

  @Jan Waarom zou hij daar zijn excuses voor moeten aanbieden. Het is een aanname en geen feit. Je kan het ook denken maar het hoeft. Sylvana (en denk) strooien dagelijks aannames en beschuldigingen over Nederland heen. Die bieden daar toch geen excuses voor aan. Ik vind het goed dat iemand (in dit geval Kicken) zich eens tegen Sylvana uitspreekt. Jammer dat hij een van de weinigen is. Normaal gesproken duiken er overal bn’rs op ongevraagd overal hun plasje te doen over allerlei onderwerpen maar, over Sylvana (en denk) houd iedereen angstvallig zijn mond dicht.

 4. Jasper

  @Anonymous

  Je moet wel heel dom zijn om te denken dat Sylvana dat filmpje zelf in elkaar had geknutseld. Minstens zes keer zo dom als een stuk pasgelegde, dampende schijt uit de bolle reet van een Indiase olifant!

 5. Marcel

  Dus die Kicken was altijd al zo’n rechts figuur geweest, anders ga je niet in zo’n splinterpartij zitten van de PVV. Kansloos.

 6. Alex

  De politiek in gaan.
  Een beetje de BN’er quiz van de tv aan het worden. Jezelf heel even voor gek zetten en ondertussen een lekker bedrag binnen strijken.

 7. Anoniem

  @Jasper Rare gedachten heb jij. Ik zeg nergens dat ik denk dat Sylvana dat filmpje zelf gemaakt heeft.

 8. Anoniem

  @Marcel Er is niets mis met rechts zijn! Met links zijn trouwens ook niet.

 9. Jasper

  Heb jij moeite met begrijpend lezen? Waar zeg ik dat JIJ dat denkt?

 10. Marcel

  @Anonymous
  vrijdag 09 december 2016 om 10:56: zeg ik dat dan? Begrijpend lezen is lastig blijkbaar…

 11. Anoniem

  @11.08 In zekere zin zeg jij dat ja. Dus die Kicken is altijd al zo’n rechts figuur geweest. Je zegt het op een toon alsof daar iets mis mee is.

 12. Marcel

  Dan begrijp je dat verkeerd in deze….

 13. Kees

  Ja toe maar. Het ”voetvolk” heeft de politiek ook ontdekt om goede inkomsten te verwerven. Nog meer werklozen die een baan zoeken? Ga de politiek in, moet kunnen. De gevestigde politieke elite weet niet wat hen overkomt de laatste tijd. Jan met de pet wil nu ook de politiek in, waarom ook niet?

 14. Kees

  Ze denken, als Wilders het kan kunnen ze het ook..

 15. opa duikt in zijn radio tv plakboek

  Denk dat ik ook maar een partij op ga richten de Oouwe L… Partij
  Heb ook hele goeie ideeen !!!!
  heb de 10 programma punten, aangaande RADIO en TV voor u op een rijtje gezet
  1- VERBOD OP HOUSE EN HIPHOP
  2 ALLEEN ARTIESTEN DIE UIT DE JAREN 50 60 DRAAIEN
  3. WEG MET HARDROCK
  4. RECLAME VRIJE ZENDERS
  5 VERBOD OP HULPPROGRAMMA`S EN TALENTENJACHTEN
  6- EEN GTST VOOR BEJAARDEN,
  7 .DE VAKANTIEMAN FRITS BOM TERUG
  8 VIOLA HOLT EN CATH. KEIL MET DE 5 UUR SHOW TEUG BIJ DE AVRO
  9 OUDERE BEKWAME TV PERSOONLIJKHEBEN BIJ DE OMROEP TERUG
  10 -JAN SLAGTER BENOEMEN TOT MINISTER VAN MEDIAZAKEN

  Ons motto is alles en idereen , wat ouderen niet aanstaan kunnen de pot op!

 16. MENEERDEGIER

  Goed zo Patrick maak die toko maar eens goed wakker daar
  Zakken vullen Daar zijn ze van zessen klaar
  Noem er een paar
  De wereld draait door en Pauw
  Zo noem ik ze even gauw
  Vorstelijk salaris voor veel gezwam
  Zet geen zoden aan de dijk die tam tam

 17. Beau van Erven Ikkink

  Lokale en regionale omroepen zijn subsidie-vretende instanties. Er luistert niemand naar en kost handen vol geld om al die hobbyende vaders en moeders op hun vrije avonden en in het weekend door een microfoon te laten schreeuwen. Ga toch weg met dat ze belangrijk zijn voor het MKB. Onzin!

 18. Bart

  Lagere advertentiekosten is een vorm van subsidie. En ondernemers krijgen vaak al subsidie voor gratis wifi en andere vormen van medewerking zoals goedkope grond en subsidie voor cultuur zodat er meer mensen naar het centrum komen.

 19. WESTAUDIOVIDEO

  @Beau van Erven Npu daar kunt u zich aardig in vergissen
  regionale en lokale hebben samen 14 a 15 % marktaandeel
  en hebben zeker in totaal vele miljoenen luisteraars op jaarbasis
  en hoe denkt u dan over de lokale en regionale kranten? die krijgen toch ook geld?
  Zoals uit reclame inkomsten DE STER IP en iedereen die reclame spotjes
  uitzendt via het medium radio of tv of in welke vorm dan ook

  Dat de reclame inkomsten bij lokale omroepen heel laag zijn dat is juist
  wie adverteren er dan wel???
  Meestal een kantoor boekhandel die dan gratis spullen levert of een acounten kantoor die voor een lokale omroep de boekhouding en de jaarbalans doet
  Een reclame spot van een lokale ondernemer levert voor zijn zaak in geld niets op , en een kwartaal 10 x per dag na het nieuws kost te veel geld!
  want de klant komt echt niet naar zijn winkel, of hij moet adverteren dat alles vandaag bijvoorbeeld bij de keurslager , 1 kilo runderlappen, per persoon gratis af te halen is, , ja dat komen ze wel!

 20. Jan66

  Patrick Kicken bestaat niet..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.