Radio-dj Patrick Kicken gaat politiek in

Patrick Kicken, tot voor kort in dienst bij Radio Veronica, gaat de politiek in. Hij wordt actief voor de OndernemersPartij van oud-PVV-Kamerlid Hero Brinkman. Dat heeft de partij laten weten. Kicken gaat zich voor de partij onder andere bezighouden met het mediabeleid. “Rode draad door dit beleid is de valse concurrentie die gaande is tussen nationale publieke omroepen en commerciële omroepen. Hierdoor ontstaan er perverse financiële prikkels bij de publieke omroepen.

Het is de OndernemersPartij bovendien ‘een doorn in het oog’ dat de regionale publieke omroep gekort worden. “De regionale omroepen zijn van groot belang voor ondernemers. Vele MKB’ers en ZZP’ers zijn regionaal gericht en hebben een grote maatschappelijke functie in de regio. Zij willen deze omroepen ook gebruiken om te adverteren.”

Daarom stelt de partij voor het budget van de nationale publieke omroepen met 100 miljoen te minderen en het budget van de regionale publieke omroepen met 100 miljoen te vermeerderen.

Voorwaarde is wel dat van dat bedrag 25 miljoen wordt gelabeld voor ondernemerschap, aldus de partij. “En het zou mooi zijn indien de reclamekosten voor ondernemers bij de regionale omroepen naar beneden kunnen worden bijgesteld.”

Patrick Kicken gaat met zijn jarenlange ervaring bij zowel de publieke als bij de commerciële omroepen, dit beleid verdedigen.”

Kicken heeft een interview gegeven over zijn nieuwe baan aan de Limburgse omroep L1.

Recentelijk kwam Kicken in het nieuws vanwege een opmerking over Sylvana Simons. De Volkskrant noemde hem ‘nog erger dan Giel Beelen’.

Foto: Radio Veronica

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in Radio

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Welk trio ziet u graag meedoen aan de knikkershow Marble Mania?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in januari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen