SBS 6 met Wipeout-achtige show Ninja Warrior

SBS 6 komt in het nieuwe tv-seizoen met een Nederlandse versie van de spektakelshow Ninja Warrior, een programma dat raakvlakken heeft met de vroegere RTL 5-hit Wipeout. Dat heeft de tv-zender vandaag bevestigd. Albert Verlinde onthulde donderdag in RTL Boulevard dat ook RTL interesse had in Ninja Warrior. “Ik heb uit zeer betrouwbare bron begrepen dat er lang is gestreden door RTL en SBS over wie dit programma mag gaan uitzenden. SBS heeft gewonnen.

Verlinde heeft veel vertrouwen in de show. “Het is echt een heel groot programma. Het komt uit Japan oorspronkelijk. Het lijkt een beetje op Wipteout. Sportmensen doorlopen een ongelooflijk zwaar traject. De Amerikanen zitten massaal aan de buis en het is ook aan twintig andere landen verkocht.

Ninja Warrior is iets serieuzer dan Wipeout, aldus de showexpert. “Bij Wipeout moest je ook zo’n traject doen, maar daar waren er ook instinkers, zoals dat je in een blubberbad viel, of zo. Dat is hier niet. Het is echt loodzwaar.”

Verlinde denkt dat de show echt iets is voor vrijdag- of zaterdagavond. “Het zou een enorme hit kunnen worden in Nederland en daar is SBS ook wel een beetje aan toe.”

Lees ook het NOS op 3-artikel ‘Ninja Warrior komt naar Nederland‘.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen