NPO, RTL en SBS gaan zenders in 2017 zelf doorgeven

De strijd om de tv-kijker is heviger dan ooit tussen tv-aanbieders KPN en Ziggo. Tv-zendergroepen NPO, RTL en SBS gaan zich straks mengen in die strijd door hun zenders zélf aan te bieden op hun eigen gezamenlijke platform NLziet. Dat het tv-trio daarmee bezig is, werd een jaar geleden al bekend, maar nu is ook duidelijk wanneer het gaat gebeuren: in het eerste kwartaal van 2017. NLziet gaat eerst bètatesten met live-tv en vervolgens moet het voor het grote publiek beschikbaar komen.

De gebruikers van NLziet kunnen op dit moment uitsluitend programma’s kijken die al zijn uitgezonden op tv. Daarvoor moeten abonnees 7,95 euro per maand betalen. “Om NLziet zo goed mogelijk te maken, zijn wij continu bezig met het verbeteren van onze dienst“, meldt de dienst op zijn weblog.

NLziet heeft uitgebreid onderzoek gedaan onder zijn gebruikers. “We hebben gemerkt dat er veel vraag is naar de mogelijkheid om programma’s te kunnen zoeken op genre, om programma’s te kijken via een programmagids en het kijken van live televisie. We hebben goed nieuws: binnen enkele maanden zal dit ook mogelijk zijn bij NLziet!

Overigens zijn de tv-zenders van de NPO al wel live te zien via de NPO-site en -app. Voor de zenders van RTL en SBS moet men nog wel een abonnement afsluiten bij een externe tv-aanbieder zoals KPN of Ziggo.

Mensen die alleen NPO, RTL en SBS live willen kijken, kunnen straks kiezen voor NLziet. De beelden van NLziet kunnen naar het tv-scherm gestreamd worden met Apple TV of Chromecast.

Foto: NLziet

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen