NPO, RTL en SBS passeren tv-aanbieder: live-tv in app

NLZiet, de gezamenlijke videodienst van NPO, RTL en SBS, werkt aan de mogelijkheid om live televisie te kijken via de app. De beelden kunnen met Apple TV of Chromecast gestreamd worden naar het tv-scherm. Dat schrijft de dienst in een e-mail aan potentiële testgebruikers. De NPO biedt zijn zenders NPO 1, 2 en 3 al wel live aan in een eigen omgeving op het internet, maar voor de zenders van RTL en SBS moet men nu nog een abonnement afsluiten bij een externe tv-aanbieder als KPN of Ziggo.

Daar komt binnenkort verandering in. “Volgende week gaan we testen met NLziet plus live televisie, exclusief op iPad en iPhone. Kijk tv zoals je het nog nooit hebt gezien!“, is te lezen in de mail.

De testperiode duurt minimaal een maand. Het is niet bekend wanneer NLZiet van plan is om de functionaliteit van live tv-kijken vervolgens uit te rollen naar alle gebruikers.

Met NLZiet kan men online televisie kijken zonder reclame voor 7,95 euro per maand. Het gaat dan alleen om de zenders van NPO, RTL en SBS.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen