Humberto Tan extra beveiligd na Sylvana-uitspraken

Humberto Tan wordt mede vanwege het in de bres springen voor Sylvana Simons extra beveiligd. Dat vertelde de presentator maandag in RTL Late Night. Veel mensen vinden Simons een irritante tv-persoonlijkheid. Sommigen ergeren zich zó erg aan haar, dat ze doorslaan met verwerpelijke uitspraken en uitingen. Zo zijn er deze week lynchfoto’s van Simons verschenen. “Ik heb het bewust gedeeld op Instagram, terwijl ik weet dat als ik dat doe, je de bedreigingen over je heen krijgt“, aldus Tan.

Tan springt al geruime tijd in de bres voor Simons. “Ik heb ook extra beveiliging, omdat ik me er een aantal keer over heb uitgesproken. Ik weet dat het echt een probleem is.”

Volgens Tan wordt hij elke keer dat hij iets over Simons zegt, bedreigd. “Jazeker, jazeker. Dat is standaard.”

Tan weet niet wat hij met die mensen aan moet. “Wat mij frappeert, is dat als je kijkt naar de reacties, dat er een zwijgende meerderheid is die dit afschuwelijk vindt, maar dat er ook een behoorlijk deel is die zegt: ‘Het is wel erg, maar dan moet je je ook niet uitspreken tegen Zwarte Piet.’ Ik weet dan niet goed wat je moet zeggen tegen die mensen.”

Publicist Clarice Gargard ervaart hetzelfde, vertelde ze aan Tan. “Ik zat laatst bij De Wereld Draait Door en toen kreeg ik echt heel nare reacties. Veel seksistische en racistische reacties. Over dat ik een lelijke aap zou zijn bijvoorbeeld.”

Tan grapte: “Dat valt wel mee. Ik moest worden verbrand. Jij moet niet zo zeuren, jij bent alleen maar lelijk, ik moet worden verbrand één keer per jaar. Die krijg ik.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen