Humberto Tan walgt van lynchfoto’s Sylvana Simons

Geplaatst op zo 20 nov 2016 om 9:00

Een fotobewerking van Sylvana Simons die gelyncht aan een boom hangt wekt walging op bij bekende Nederlanders. Onder meer Humberto Tan spreekt er schande van. Dat is te lezen op sociale media. De door een zieke geest bewerkte foto laat zien hoe Simons dood aan een boom bungelt. “AFSCHUWELIJK….Een vrouw ophangen??? Omdat je het niet met haar eens bent???? Omdat ze, net als zoveel anderen, voor een aanpassing van zwarte piet is?“, zegt de RTL Late Night-ster op Instagram.

De foto is waarschijnlijk een reactie op Simons’ strijd tegen Zwarte Piet. “Daar hoef je het niet mee eens te zijn, maar de bedreigingen, de beledigingen, oproepen tot fysiek geweld en dus zelfs vermoorden van Sylvana. Wat een zieke geesten“, aldus Tan.

En dan waarschijnlijk op andere punten ook heel hard ‘vrijheid van meningsuiting’ roepen. Maar als een ander daar gebruik van maakt dit soort ‘gevolgen’ verspreiden? Nogmaals afschuwelijk!

En ja, ik weet dat ik door dit te zeggen de komende weken weer zoet ben met nieuwe bedreigingen, maar dat zal wel…

Bekende Nederlanders als Rossana Kluivert, Isa Hoes en Hadewych Minis sluiten zich bij de bewoordingen van Tan aan.
61 Reacties op “Humberto Tan walgt van lynchfoto’s Sylvana Simons”


 1. Nate

  Zover is dit land dus gekomen. Fatsoenlijk discussieren is er niet meer bij. dit is over de streep. Walgelijk. Krankzinnig, dit horror.

 2. Pretext

  Dit gaat te ver. Ik ben het nooit eens met Silvana Simons; walg zelfs van haar. Types als Maarten van Rossem of Theo Hiddema heb je nodig. Die slopen haar verbaal, dan ben je zo van Silvana af.

 3. Nate

  Het is vandaag De dag van de Rechten van het Kind 2016! blijft strijden Sylvana, dat ooit alle kinderen in Nederland mogen leren dat RACISME iets afschuwelijk is, dat Sinterklaas een feestje wordt voor alle kinderen. Veel sterkte Sylvana

 4. Johan

  Ben het heel erg vaak met Sylvana oneens. Ze wekt bij mij irritatie op, iedere keer wanneer ze weer in een talkshow verschijnt. Maar wat hier gebeurt is echt heel ver over de grens. Het feit dat je het niet met iemand eens bent, mag nooit een excuus zijn voor dit soort misselijke praktijken.

 5. fransw

  Iets van gekwetste minderheid die geholpen door de linkse media de rest van de bevolking hun wil op wil leggen.
  Nee Humberto die tijd is voorbij.

 6. Brian

  De foto is walgelijk. Er moet uitgezocht worden wie hier achter zit. Aan beide kanten van de Piet discussie zitten vreselijk extreme types. Anti-Piet lijkt het meeste belang te hebben bij het verspreiden van zo’n foto, maar het kan ook walgelijk racisme zijn uit de pro-Piet hoek.
  Het bewijst in elk geval maar weer dat er op het internet geen ondergrens is.

 7. Noel

  Sorry hoor maar dit is toch gewoon satire a la Lucky Tv?!?

 8. Snoezepoes.

  Weet je wat “”afschuwelijk”” is Humberto, dat ze daar in Brussel en Den Haag de mensen al zo opgefokt hebben dat ze dit soort dingen gaan doen.

 9. fransw

  Zou me niet verbazen als die anti pieten mensen hier zelf achter zitten

 10. Noëlla

  Hiermee kom je eigenlijk Sylvana tegemoet. Dit bewijs dus dan Nederland weldegelijk rasicme kent.

 11. Desiree van Befferen

  Smerig actief. MC werkt eraan mee door de racisten op deze site vrijspel te geven.

 12. !

  En dit soort berichten delen om, heel begrijpelijk, je walging uit te drukken werkt helaas averechts. Zo krijgen dit soort ideeën een platform. Hebben we nu werkelijk niks geleerd van IS en hoe hun fascisme zich via social media verspreidde?

  Dit is wat ze willen. Ik pleit ervoor om dit soort on zin geen podium te geven. En Sylvana en Denk evenmin. Ook zij polariseren door 80% van de Nederlandse bevolking als intolerant weg te zetten.

 13. J

  Ja hoor: “de anti-Pieten zitten hier achter”.

  Net zoals dat de vergaderingen over AZC’s verstoord werden door Groen Links.

  Nu is het hieronder nog wachten dat het Sylvana’s eigen schuld is vanwege haar mening en dat “ze racisme zelf aan wakkert”.

 14. Anouk Smullers

  Schandelijk een mooi mens als zwarte piet te vergelijken met een straat rat als Sylvana.

 15. Wim

  Dit moet inderdaad niet kunnen, maar heeft ze het er zelf niet naar gemaakte?

 16. ANONYMOUS

  Het moge duidelijk zijn dat ik geen fan van Sylvana ben. Dat is overigens haar eigen schuld met haar opruiende praatjes. Maar deze gemanipuleerde foto veroordeel ik met klem. Het is te walgelijk voor woorden. MC zou er goed aan doen dit misselijke plaatje te verwijderen.

 17. Anoniem

  is Humberto ook zo strijdvaardig wanneer er dagelijks foto’s in dezelfde trend van Wilders worden gepost? Nee he, dan maakt het opeens niks meer uit en schiet H- in de schaterlach-modus

 18. Marcel

  Kansloze t0kkie actie dit. Walgelijk. Dit gaat te ver, dat moge duidelijk zijn.

 19. Piet de zwart

  Laat ze haar miezerige leventje weer oppakken en verdwijn uit de politiek!

 20. Bertus

  We hebben al de linkse NPO zenders, nu zijn er ook nog de linkse RTL zenders bij gekomen. Roberto heeft het over een walgelijk plaatje, maar niet over de walgelijke acties van Sylvana en haar aanhang die ze doen. Kinderen bang maken en bedreigen. Mensen beledigen en beschuldigen op straat. Kinderen slaan. Nee, daar wordt over gezwegen want Sylvana is politiek correct links en tegen discriminatie en dus goed. Walgelijke linkse televisie elite.

 21. Menno

  Het gaat veel te ver, je kunt het niet eens zijn met iemand. Dan ga je in dialoog. Dan hoef je het uiteindelijk nog steeds niet eens te zijn met elkaar, maar wellicht kun je elkaar dan beter begrijpen. Dit soort dingen zijn walgelijk, gemaakt om iemand opzettelijk te kwetsen. Hier is niets grappigs aan. Ook niet als het om Wilders zou gaan. Dit is gewoon echt buiten alle perken. Op deze manier los je niets op, je maakt het alleen maar erger. Degene die dit gemaakt heeft moet zich kapot schamen, dit heeft niets met beschaving te maken. Dit is ongepast en gestoord.

 22. Anoniem

  komt allemaal door die bril

 23. AnaAna

  Wat een ophef om niks. Als Wilders wordt bedreigd met dood en verderf vanwege zijn mening dan hoor je die Oembertoh Piet, Sylvana Piet en DENK pieten niet. Sylvana is een landverrader en geestesziek. Ze draagt bij aan polarisatie en haat.

  Hypocrieten zijn het. Net als die maffe Isa Hoes dat is een blanke vrouw die zich zwarter gedraagt dan zwarte piet.

  Ik hoop dat die Sylvana zich gekwetst voelt, ik voel me ook daar haar gekwetst en haar Piet haters, want dat zijn namelijk de echte fascisten en racisten.

  Lachwekkend!

 24. Pieter

  Die foto van Sylvana met die bril bij dit artikel. Ze is al zo dom om te zien met die pietenpruik, en met die bril is het een mislukte nerd om te zien.
  Oprotten Sylvana, ga maar de problemen in Suriname oplossen.

 25. Anoniem

  Niet omdat de witte Nederlander het niet met haar eens is maar, omdat ze haat zaait. Sylvana moet gewoon lekker in een ander land gaan wonen. Misschien dat ze dan gelukkig word.

 26. Anoniem

  AnaAna :Ze draagt bij aan polarisatie en haat,
  Dat doet wilders niet ,of toch wel.

 27. Knally del Lint (viswijf)

  Iedere week sta ik op de markt met verse schol en forel en hoor ik van mijn klanten hetzelfde: dat Sylvanistische wijf moet eens een goede beurt krijgen. Wellicht wil haar DENK-baas zich daarvoor lenen, die lijkt sowieso nogal gedreven door dierlijk instinct. Ook zijn intellectuele capaciteiten ontstijgen die van de gemiddelde dooie vis uit mijn kraam niet. Aan deze sylvaniale beweging zit een luchtje, namelijk die van rotte vis.

 28. Wendy's dealertje

  Zou me niks verbazen als ze dit zelf in elkaar geknutseld heeft, om haar gelijk te kunnen halen.

 29. Henk Terlouw

  Ja het is walgelijk dat deze foto’s zijn gemaakt maar de ‘elite’ moet maar eens begrijpen dat dit het resultaat is als iets door je strot geduwd krijgt. De anti-Pieters zijn maar een heel klein gedeelte van de samenleving en zij dwingen de rest van Nederland zich aan te passen. Dat is de werkwijze van dictators.
  De anti-Pieters roepen steeds dat het maar om een kleine aanpassing gaat. Daar hebben ze gelijk in. Maar het is nogal onbeschoft om het gastland en haar bewoners te dwingen om zich aan te passen terwijl er voldoende valt aan te merken op de uitheemse culturen. Voor de helderheid; mensen voelen zich gekwetst en willen daarom een stuk cultuur gewist hebben. Maar tegelijk doen zij helemaal niks uit uitwassen van culturen die daadwerkelijk kwetsen. Ik heb geen protestmarsen gezien tegen kindbruidjes, ik hoor niemand wat zeggen over het pijpen van baby’s na een besnijdenis, ik hoor niemand over het onverdoofd slachten van dieren… gevallen waar er DAADWERKELIJK leed word aangedaan.
  Daar hoor ik niemand over… maar je gekwetst VOELEN, dat is pas erg !

 30. AnaAna

  nonymous
  zondag 20 november 2016 om 11:33

  Nee dat doet Wilders / de PVV niet. Zij benoemen zaken die objectief vastgesteld kunnen worden. De cijfers zijn duidelijk en spreken voor zich. We hebben een Marokkanen probleem en we hebben last van de opdringerige dominante (radicale) islam.

  Sylvana gebruikt geen bronnen maar de planeet Mercurius. Oembertoh is een selectief verontwaardigde zeurpiet die volgt alles wat hem aandacht kan geven. Alles voor de kijkcijfers en voor zijn kleine pietenego. Sylvana doet het voor de poen, haar gemankeerde pietenego en de aandacht. Wachtgeld stinkt niet :-)

 31. Joost

  Wat een heftige reacties zeg. Heb zelf niets met de ideeën van Sylvana, maar ook niet met de reacties hierboven. Het lijkt wel of iedereen zijn of haar mening wil opleggen door extreme denigrerende uitspraken te doen! Als je zelf vindt dat je een goed standpunt hebt, is het toch niet nodig om zo kwetsend te zijn?

 32. AnaAna

  Kwetsen, beledigen:

  Kijk maar eens:

  https://www.youtube.com/watch?v=VNWmzwHCIRE

 33. Vd sluijs

  Walgelijk ja,. Zo zijn er wel meer dingen walgelijk. Niet alleen lossen deze veranderingen aan zwarte piet namelijk helemaal niets op in de discussie rond Zwarte Piet, maar doen daarbij afbreuk aan de traditie. Het Zwarte van de Piet heeft een zeer oude en diepe betekenis in ons midwinterfeest en dient alleen al om de cultuur historische waarde van deze zwartschminktraditie niet te worden veranderd. En al helemaal niet vanwege het feit dat enkele mensen een verkeerd verhaal aan Zwarte Piet hangen dat pertinent onjuist is. Zwarte Piet is daarbij overigens niet zwart door roet, maar zwart als roet. Een overgebleven figuur uit het dodenrijk vanuit het in oorsprong heidense feest. Een clown vanwege zijn traditionele narrenrol. Het betreft een maskerade in een folkloristisch straattoneel. Een vermomming dus. Maar het is zeker geen vertolking van een gekleurde persoon die wordt nagedaan, zoals sommigen beweren. En absoluut geen racistische karikatuur. Dat enkelen dit roepen, maakt het geen waarheid. Dat ook een VN of Commissie van de rechten van de mens dit aangeeft, evenmin. Dat zijn helaas zeer eenzijdig geïnformeerde personen die zich daar over uitspraken. Ik verwijs u hierbij ook graag naar de inhoud van de brieven van het Sint en Pietengilde aan het adres van de VN in reactie op het advies dat zij aan de Nederlandse overheid gaven: http://www.sintenpietengilde.nl/Openbrief-VN.pdf alsmede aan de NTR waarin zij verzoeken geen wijzigingen meer door te voeren bij Zwarte Piet:http://www.sintenpietengilde.nl/NTR.pdf
  Iedere poging om iets geforceerd aan te passen buiten de wil om van het Nederlandse volk, schaadt direct de traditie. Evenals opgelegde veranderingen hierbij, zoals de NTR dat in 2014 dus ook trachtte te doen.
  Dus ja deze plaatjes onnodig en walgelijk,. Zoals veel meer.

 34. PeDante lul

  Ga eens heel snel uitzoeken en hier achter zit, weet zeker dat je een anti Piet beweging gaat uitkomen, een soort Croisetje zullen we maar zeggen.

 35. Tja

  @Vd sluijs

  Home » 404-fout: pagina niet gevonden
  Oeps! Deze pagina kan niet worden gevonden.

 36. twan

  Zo foto is natuurlijk walgelijk. Maar ” zovele andere ” ? Man of 300 meer niet.

 37. Sylvie

  Altijd weer die falseflag acties van het linkse subsidie kamp — trap er niet in!

 38. aammehoela

  Natuurlijk walgelijk deze foto, maar “de burger” maakt zich steeds bozer om dingen die hen door de neus geboord worden. Als tachtig procent Zwarte Piet wil behouden en dan door Sylvana, DENK, RTL en enigszins NTR verbannen wordt roept dat boosheid en irritatie op. Iedereen is in rep en roer omdat Trump president wordt. Reden dat hij dat geworden is dat de politici niet luisteren naar het gewone volk, de burger. In Nederland speelt zich hetzelfde af, Zwarte Piet is het grote voorbeeld. Overgrote meerderheid wil Zwarte Piet behouden en in Suriname en de overzeese eilanden wordt Sinterklaas gewoon met Zwarte Piet gevierd. Waarom wordt dat laatste nooit benoemd in de talkshows van Tan.
  Neemt dus niet weg dat deze foto niet kan, maar verrassen doet het me niet. Dan vind ik persoonlijk die foto van Sinterklaas op het dak van Sylvana zgn. aan het schij ten wel grappig.

 39. aammehoela

  De kijkcijfers van het Sinterklaasjournaal zijn die echt een stuk lager dan voorgaande jaren. Zou me niets verbazen, maar lees er niets over.

 40. b

  We zijn een land van jankerds geworden tegen van alles en nog wat als er maar gejankt kan worden . Zelfs een politicus die de rechterlijke macht en journalisten in twijfel trekt . Daar beginnen dictators ook altijd mee . Zogenaamd een Erdogannetje doen is sommige mensen niet vreemd. En Sylvana , ach het is een mening die ik niet met haar deel en ook haar DENK verhaal vind ik zeer dubieus maar een dergelijke foto is te walgelijk voor woorden . We zijn in de ban van de steeds maar goedpraters en de ach het valt wel mee mensen . Stop daar mee en begin eens na te denken.

 41. wim

  We zouden wel van ’n hoop ellende af zijn.

 42. Walter

  Op wat voor rare sites zie die Tan te zoeken, om tot deze foto’s te komen?

 43. Mark2

  Wat een trieste reacties hier op een overduidelijke foto. Het is haar eigen schuld omdat ze een afwijkende mening heeft en de anti pieten hebben het vast zelf gedaan, en natuurlijk de slachtofferrol; we worden bedreigd en nooit naar geluisterd. Die pro pieten willen niet dicrimineren maar ze doen het alleen continue. Ze kruipen iets te gemakkelijk in het racistische meest rechtse hokje om geen neo nazi genoemd te worden.

 44. Marcel

  Tuurlijk, Humberto, maar waarom hebben we je nooit horen zeggen dat Sylvana een zieke geest is die geen respect heeft voor andere meningen? En nee, het zijn niet “zoveel anderen” die voor een aanpassing van Zwarte Piet zijn.

  Het is bovendien duidelijk dat dit soort dingen het werk is van trollen die kicken op het politiek correct gejank van mensen zoals Humberto en Sylvana.

 45. Anouk

  Gaat te ver. Ik ben de eerste die haar graag tot de enkels toe afbrandt, en sta vooraan om haar belachelijk te maken.
  Waar ze immers alle aanleiding toe geeft.
  Maar ophangen, en dan ook nog met zo’n foto is van een andere orde.
  Mij niet gezien.

 46. Al Mïjn Reactïes Worden Vastgehouden enz...

  Oh Sylvana, oh Sylvana, waarom pak jij je koffers niet?
  Oh Sylvana, oh Sylvana, wat ben jij toch een zielepiet.
  Oh Sylvana, oh Sylvana je zet je hakken in het zand,
  kun jij niet gaan emigreren, ’t is met jou echt k*t met peren, jij trekt alles uit z’n verband.

 47. Mo

  @Mark2

  Uhm nee, het is Sylvana die in de slachtofferrol kruipt en dan vervolgens zelf allerlei racistische dingen zegt. Nou niet de dingen omdraaien.

 48. Piet

  Sylvana is een hypocriete haatzaaier en een opportunist. Dat plaatje is helemaal niet zo erg. Man man man wat een overdreven reacties. Cartoons maken mag ook al niet meer vanwege de lage moslimtenen die je gelijk met de d*od bedreigen. Kritiek op die K*T religie de islam mag niet want dan moet je dood. Als je voor zwarte piet bent dan ben je een racist.

  Ze mogen van mij doodvallen die stakkers met hun gezeik. Mijn piet is en blijft zwart en Sylvana vind ik een enge neger.

  Ze hoeft niet als Wilders met een leger aan beveiligingsmensen over straat, ze leeft niet net als Wilders in een safehouse. Deze tr*t moet oprotten en nooit meer terugkomen. Die paar bekende Nederlanders neem ik niet serieus.

 49. Piet

  Sylvana is een hypocri*te h*aatzaaier en een opp*rtunist. Dat plaatje is helemaal niet zo erg. Man man man wat een overdreven reacties. Cartoons maken mag ook al niet meer vanwege de lage mosl*imtenen die je gelijk met de d*od bedreigen. Kritiek op die K*T religie de *slam mag niet want dan moet je do*d. Als je voor zwarte piet bent dan ben je een racist.

  Ze mogen van mij de p krijgen die st*kkers met hun gezeur. Mijn piet is en blijft zwart en Sylvana vind ik een enge n*ger.

  Ze hoeft niet als Wilders met een leger aan beveiligingsmensen over straat, ze leeft niet net als Wilders in een safehouse. Deze tr*t moet opr*tten en nooit meer terugkomen. Die paar bekende Nederlanders neem ik niet serieus. Die hoor je niet als anderen met de dood worden bedreigd. Het is reclame maken voor voor hun dubbele moraal.

 50. Marly van der Velden Lover

  Geen aandacht aan geven, kan er verder wel om lachen!

 51. Huib

  Verschrikkelijk zo’n afbeelding. Sylvana heeft alle recht om te zeggen wat ze zegt. Dat neemt niet weg dat ik het grondig met haar oneens ben en dat ik haar uitspraken en gedrag ziekelijk vindt.

 52. Anoniem

  Die pro Piet mensen roepen dat ZP niks met racisme te maken heeft maar door dit soort acties zie je gewoon dat het racistisch is.

 53. Hilde Meijer

  Aan Sylvana Simons,
  Ik ben het natuurlijk niet eens met dit soort excessen, maar ik wil dit graag tegen je zeggen:

  Kinderen kunnen, en zeker in de puberfase, hele akelige dingen zeggen.
  En dat net op een leeftijd dat je het meest kwetsbaar bent.
  Misschien heeft zo’n puberklojo jou ooit gepest door jou Zwarte Piet te noemen.
  Sylvana, over mij zaten hetzelfde soort ongevoelige puberjongens te lachen en te smoezen en naar mijn borsten te wijzen.
  En een paar kinderen die al vroeg last hadden van acne, werden al snel puistenkoppen genoemd.
  Een paar dikke kinderen noemden ze stiekem Billy en Bessie Turf, dat waren dikke kinderen uit een stripverhaal.
  En christelijke kinderen noemden ze Heilige Geesten. En een mooi meisje dat de avances van een jongen afwees werd al gauw een slet, uit jaloezie.
  Zo hebben we allemaal onze kwetsuren. En die kunnen we lang met ons meedragen.
  Maar nu: Zwarte Piet: Nooit, maar dan ook nooit heeft iemand van de Nederlanders dit gelinkt aan een slavenverleden.
  Ja, dat is er geweest: mensen zijn soms beesten.
  Kijk maar naar die arme meisjes die ontvoerd zijn door die sadistische Moslimextremisten.
  Volkomen murw zitten ze daar, met hun hoofddoeken, kapot voor het leven.
  Verkracht zijn ze, bruut en gewetenloos.
  Dat maakt me ziek! Wie neemt het voor hen op? En dat speelt NU Sylvana, in deze tijd, terwijl je dit leest.
  Maar Zwarte Piet?
  Sylvana!!
  Het was een schertsfiguur. Door onze geestige en intelligente comedians, die kinderen goed begrepen, uitgegroeid tot echte mensen, slim en wijzer dan Sinterklaas, die echt wat aan hen had.

  En waarom die boze mensen zo over je zijn heen gevallen?
  Dat komt omdat jij ons heerlijke gezinsfeest besmeurd hebt.
  Alle ouders herinneren zich dat feest in het gezin.
  Het was een geZINSfeest, met geintjes en grapjes en gedichtjes en leuke verassingen.
  Zelfs ouders die niet zo heel goed waren als ouders, waren dat met Sinterklaas wel!
  Gingen mee in de van spanning zich verkneukelende kinderfantasie.
  We hebben het nog steeds over een fantasiefeest hé Sylvana? Met verklede mensen, niet echt dus!!
  Maar die herinneringen zijn leuk. De meeste ouders maakten er wat van, hoe hun financiële situatie er ook op dat moment uit zag.
  Mee in de kinderfantasie: Zag ik hem nou daar op dat dak?
  De enige komiek die daar in een weergaloze sketch zijn vraagtekens bij kon zetten, was Toon Hermans, maar zo geestig en zo herkenbaar, we grinniken er nog steeds om. Want ook wij,de Sinterklaasfans, weten hoe het zit, ja echt: het is een fantasiefeest waar alle ouders en kinderen van smullen.
  En dat heb jij wreed doorkruist door daar een racismestempel op te drukken.
  Dat is niet waar, dat is je eigen gekwetste ziel.
  Ik haat ook alle rotjochies die me ooit gekwetst hebben, maar een blijmakend kinderfeest kapotmaken?
  Dan ben je ver heen! Heel ver!!

 54. Anoniem

  Het is niet racistisch. Nederland haat gewoon Sylvana om haar persoonlijkheid.

 55. Banananananabananana

  @Anonymous
  zondag 20 november 2016 om 23:48

  Tuurlijk joh.

 56. Anoniem

  @Hilde Meijer Mooi verwoord!

  @Sylvana Jij onze traditie en een het feest voor de kinderen besmeuren en verpesten. Wij zullen jou besmeuren tot dat je er aan onderdoor gaat!

 57. Desi stijlicoon

  Sylvana is een enge vrouw die uit is op heel veel problemen. Dat is de dank dat ze als kind is opgevangen in Nederland door de blanken racisten.

  Ik kots op Sylvana en hoop dat ze ons land gaat verlaten en neem je hele zooi aan familie en vrienden mee want niemand zit op jou en je geestverwanten te wachten.

  Hilde Meijer
  maandag 21 november 2016 om 0:21 Mooie reactie ik kan niet meer genuanceerd zijn tegen deze enge vrouw.

 58. Sally

  @Anonymous 23:48

  Dus als ze haar hoofd op een aap hadden geplakt, dan waren apen ook racistisch geweest? Geen logica.

 59. Hij is er weer

  Links zijn de echte racisten, iemand om een zwarte huidskleur uit de samenleving uitsluiten is toch je reinste vorm van discriminatie?

 60. Bekelech

  Ik ben absoluut niet tegen zwarte piet maar wel tegen bedreiging en aanzetting tot haat. Iemand gefotoshopt ophangen en dat normaal vinden???! Dan ben je net zo ziek als die achterlijke IS als je dit nog normaal vindt, dus denk maar 2x na voor je iemand de dood in wenst en iets liked! Als iemand mijn hoofd op die manier openbaar zou maken zou ik ook absoluut aangifte doen!! Dus ik geef ze in dit geval Meer dan GELIJK! Waar gaat het nog heen met deze achterlijke wereld. Je leeft in een democratie, dat houdt in dat ieder zijn eigen mening mag hebben! DIT GAAT VEELSTE VER! Stel Gestoorde! Ga je Schamen in een klein donker hoekje en blijf daar lekker tot je normaal kunt denken!

 61. T.E.D.

  @ Hilde Meijer

  Prima verwoord! Misschien moet Peter van der Vorst even een celebrity special van gepest doen, dan kan Sylvana daar lekker d’r demonen van het verleden confronteren en ons kinderfeest met rust laten!

  Er hangt inmiddels zo’n gigantische wolk van negativiteit om het hele Sinterklaas feest dat de lol er voor de meesten wel af is. En waarom? Om een non discussie die een verband probeert te trekken met de blackface cultuur uit America (waar donkere karakters door geschminkte blanke acteurs gespeeld werden).

  Blackface is racistisch omdat hier mee de indruk gewekt werd dat een blanke zelfs nog beter een zwarte kon spelen dan iemand met een donkere huidkleur.

  Dit is bij zwarte piet absoluut niet aan de hand. Het gaat er voornamelijk om dat piet onherkenbaar is zodat de kindjes hun Sinterklaas droom in stand kunnen houden. Zo gouw we met roetpiet aankomen dan zal ieder kind in de omgeving van deze acteur weten hoe het zit.

  Kijk op de Antillen waar donkere mensen ook zwart geschminkt worden om in de rol van die vriendelijke lieve kindervriend (zwarte)Piet te kruioemet andere woorden laten we ons nou vooral eens richten op Piet als persoonlijkheid en ons niet dood staren op de kleur van zijn huid ;-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.