Humberto Tan walgt van lynchfoto’s Sylvana Simons

Een fotobewerking van Sylvana Simons die gelyncht aan een boom hangt wekt walging op bij bekende Nederlanders. Onder meer Humberto Tan spreekt er schande van. Dat is te lezen op sociale media. De door een zieke geest bewerkte foto laat zien hoe Simons dood aan een boom bungelt. “AFSCHUWELIJK….Een vrouw ophangen??? Omdat je het niet met haar eens bent???? Omdat ze, net als zoveel anderen, voor een aanpassing van zwarte piet is?“, zegt de RTL Late Night-ster op Instagram.

De foto is waarschijnlijk een reactie op Simons’ strijd tegen Zwarte Piet. “Daar hoef je het niet mee eens te zijn, maar de bedreigingen, de beledigingen, oproepen tot fysiek geweld en dus zelfs vermoorden van Sylvana. Wat een zieke geesten“, aldus Tan.

En dan waarschijnlijk op andere punten ook heel hard ‘vrijheid van meningsuiting’ roepen. Maar als een ander daar gebruik van maakt dit soort ‘gevolgen’ verspreiden? Nogmaals afschuwelijk!

En ja, ik weet dat ik door dit te zeggen de komende weken weer zoet ben met nieuwe bedreigingen, maar dat zal wel…

Bekende Nederlanders als Rossana Kluivert, Isa Hoes en Hadewych Minis sluiten zich bij de bewoordingen van Tan aan.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen