Daphne Bunskoek verslaat oud-collega Albert Verlinde

Albert Verlinde moest het maandag met zijn vijf-uurshow RTL Live opnemen tegen zijn oud-collega Daphne Bunskoek, die gastpresentator was van Tijd voor MAX. Ze won met ruime cijfers van de RTL 4-ster. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Hoewel Tijd voor MAX een wat belegen goede-doelenspecial op het menu had staan, keken er toch nog 499.000 kijkers (20 procent) naar de NPO 1-show. RTL Live moest op hetzelfde moment genoegen nemen met 254.000 kijkers (10 procent).

Tijd voor MAX blijft veruit het meest bekeken tv-programma om vijf uur ’s middags. De komst van RTL Live heeft daar niets aan veranderd.

RTL Live stelt behoorlijk teleur op RTL 4. Sterker nog: het programma veroorzaakt een kijkcijferdip in de programmering van de zender.

Vorige week scoorde RTL Live gemiddeld 289.000 kijkers en 10,9 procent marktaandeel. Dr. Phil ervoor scoorde echter 11,9 procent marktaandeel en het RTL Nieuws erna 12,8 procent.

Tijd voor MAX wordt normaal gesproken gepresenteerd door Sybrand Niessen en Martine van Os. Zo nu en dan maakt één van de twee plaats voor een gastpresentator. Dit keer was dat Bunskoek, die jarenlang RTL Boulevard presenteerde met Verlinde.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen