NPO en AvroTros reageren op homoseksrel

De NPO en AvroTros hebben geen moeite met homoseksuele seksscènes in dramaseries op televisie. Dat laten beide partijen weten in reactie op uitspraken van scenarioschrijvers Maria Goos en Willem Bosch. Goos heeft in de krant gezegd dat ze een homoseksscène uit haar serie La Famiglia moest schrappen, omdat het niet zou passen op het brede NPO 1. Daarop twitterde Penoza-schrijver Bosch dat homoseks niet alleen een probleem is op NPO 1, maar ook op NPO 2 en NPO 3.

Volgens de NPO is dat niet het geval. “Dit is klinkklare onzin. Wij begrijpen niet waar deze kritiek vandaan komt“, zegt een woordvoerder van de NPO.

De AvroTros sluit zich daarbij aan, al bevestigt de omroep dat er een seksscène is geschrapt in La Famiglia. “Het klopt dat er een seksscène is bedacht in La Famiglia, die niet het uiteindelijke script heeft gehaald“, aldus een woordvoerster.

Dat deze seksscène uit het script is gehaald, heeft puur en alleen te maken met het moment in het verhaal waar dit plaatsvond, namelijk een spannende plotlijn waarbij de Italiaanse criminaliteit net keihard het verhaal binnenkomt. Een seksscène leidt dan af. Ongeacht wie er seks heeft met elkaar.

AvroTros heeft geen problemen met homoseksuele seksscènes, dat is wel bewezen met de serie Ramses.”

Foto: Michel Schnater/AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen