NPO 1 wil geen homoseks in dramaserie La Famiglia

Maria Goos moest een homoseksuele seksscène schrappen uit het scenario van haar nieuwe NPO 1-serie La Famiglia. Dat onthult de scenarioschrijfster in het AD. Goos vindt het merkwaardig dat een scène met twee vrijende mannen kennelijk te ver gaat voor AvroTros en NPO 1. “Er zat een homoseksuele seksscène in en dat mocht absoluut niet. Te expliciet. Jongens, wat een dubbele moraal! Alsof al die realitydingen op tv zo verheffend zijn. Ach, laat maar. Ik verzin wel wat anders.

Ze heeft er verder geen stampij over gemaakt. “Ik kon er wel om lachen. Maar ik denk dat ze toch een beetje geschrokken zijn van het resultaat.

De schrijfster huiverde al toen ze te horen kreeg dat La Famiglia terecht zou komen op NPO 1, omdat die zender mikt op een breed publiek. “Dat had ik nog nooit gedaan. Ik was bang te horen dat het meer als Flikken Maastricht of Dokter Deen moest. En ik hoorde wel eens ‘dit is te abstract’.

Uiteindelijk besloot Goos toch vast te houden aan haar eigen idee. “Als je steeds in gedachten hebt dat dit een miljoen mensen moet aanspreken, wat ze heel graag willen, kun je niet meer schrijven. Dus ik heb het toch maar gedaan zoals ik het wilde.

Uiteindelijk is de serie behoorlijk rauw geworden, stelt ze. “Ik geloof dat ze hem bij de NPO wel een beetje zitten te knijpen, ja…“, besluit ze in de krant (via Blendle).

In de serie runt Marloes (Ariane Schluter) samen met haar man Salvatore (Hein van der Heijden) het Italiaanse restaurant Il Baffo. Het restaurant is 25 jaar geleden opgezet met ‘een erfenis’ van haar schoonvader Giancarlo.

Bedoeld en onbedoeld verzeilt de familie in een web van illegale praktijken. Wanneer zelfs Annie (Joke Bruijs), de moeder van Marloes, op een dag het restaurant binnenkomt met gestolen kleding, denkt Marloes dat ze echt de enige ‘normale’ is van de familie.

De problemen van Marloes en haar gezin blijken veel groter als op een dag oude bekenden van Giancarlo plotseling op de stoep staan om een rekening te vereffenen. Dit heeft gevolgen voor de hele familie.

La Famiglia begint om 20.30 uur op NPO 1.

Update vrijdag 18.40 uur – Lees ook: ‘NPO en AvroTros reageren op homoseksrel

Foto: Michel Schnater/AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen