Mediaforum Radio 1 treurt niet om exit Giel Beelen

Er is in het Mediaforum van Radio 1 niet treurig gereageerd op het vertrek van Giel Beelen in de ochtend van 3FM. Dat was vanochtend te horen op de publieke radiozender. Presentatrice Ghislaine Plag besprak het nieuws met Paul van Gessel, directeur RTV N-H en AT5, en Marc Josten, die Argos maakt bij Human. “De houdbaarheidsdatum houdt wel een keer op en ik denk wel dat het hier het geval is, want de kijkcijfers zijn de afgelopen drie jaar ingestort“, sprak Van Gessel.

De luistercijfers van 3FM zitten in zwaar weer. “Ze hadden ooit heel stabiel 9 à 10 procent marktaandeel en daar zijn er nu nog maar 6 van over. Dan moet je veranderen, dat is onafwendbaar.”

Beelen is ook wel een beetje op leeftijd, vindt Van Gessel. “Hij wordt inmiddels ook al bijna 40, geloof ik. Er is niets zo treurig als mensen die oud zijn en op gympies blijven lopen en doen alsof ze heel jong zijn. Het is dus goed dat er een nieuwe lichting aan komt die het stokje overneemt.

Josten denkt dat Beelen wel een goede bijdrage heeft geleverd aan 3FM. “Ik vind dat 3FM er echt heel erg in is geslaagd om een eigen smoel te laten zien. Giel had daar een cruciale rol in. Giel paste heel erg bij het herkenbare profiel van 3FM: hij is vlegelachtig, maar ook educatief voor jongeren.

Lees ook: Giel Beelen bevestigt einde ochtendshow 3FM (vanochtend)

Foto: Hans Peter/VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen