Tv-serie over 65 jaar tv krijgt vernietigende kritieken

Het driedelige tv-programma 65 Jaar tv – Tijd voor pensioen? van Bert van der Veer krijgt vernietigende kritieken na de eerste aflevering van afgelopen zaterdagavond. Bekende tv-makers van bijvoorbeeld EenVandaag en kijkers schrijven het programma op sociale media de grond in en ook tv-kenner Hans Beerekamp van NRC Handelsblad laat zich er vandaag in de krant negatief over uit. Hij is alles behalve te spreken over de onprofessionele presentatiestijl van Van der Veer.

Van der Veer doet het niet goed, vindt Beerekamp (via Blendle). “De opbouw is rommelig en willekeurig, de fragmenten zijn te kort, de gesprekjes op ongelukkige locaties (Aad van den Heuvel in het Tropenmuseum) onhandig, de teksten met lange bijzinnen worden amechtig en ongeïnspireerd voorgelezen van de autocue.

EenVandaag-journalist Sander ’t Sas vindt het programma erg slecht. “Dramatisch slecht! Hoe is het mogelijk.

En zijn EenVandaag-collega Herman Zaalberg: “Wat jammer dat een serie over 65 jaar TV van NTR zó slecht gemaakt wordt. Echt. Zowel cameratechnisch als presentatie. Op naar de 70.

Henk van Hoorn, voormalig hoofdredacteur NOS Radio, is het er mee eens dat 65 Jaar TV ‘stuitend slecht’ is met een ‘rommelig, beroerde presentatie’.

En mediahistoricus Huub Wijfjes: “Hoe haalt de NTR het in het hoofd om zoiets beroerd als 65 Jaar TV uit te zenden? De omroep van Andere Tijden!

Rik van den Berg, eindredacteur online van de NOS, zegt: “Ik dacht ik kijk toch 65 Jaar TV even terug. Manmanmanman. Dat geeft het begrip saai weer een heel nieuwe, onvermoede dimensie.

Omroep Brabant-radiopresentator Martin Volder: “Toch maar even de tv aangezet voor 65 Jaar TV. Ongelooflijk wat onsamenhangend en knullig. Op het amateuristische af.

Er keken zaterdag om half negen 393.000 mensen naar het programma van Van der Veer, goed voor 7 procent marktaandeel.

Foto: NTR/Niehe Media

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen