Giel Beelen bevestigt einde ochtendshow 3FM

Giel Beelen stopt na twaalfenhalf jaar met zijn ochtendshow op 3FM. Dat bevestigt hij vandaag in het AD en in zijn eigen radioshow, nadat het AD hier zaterdag al melding van deed. 3FM zit in zwaar weer en de nieuwe zenderbaas Basyl de Groot wil vernieuwen. Toch zegt Beelen dat het zijn eigen keuze is om te vertrekken. “Ik wil ermee stoppen. Dat heb ik heel duidelijk aangegeven. Ik heb andere ambities en die gaan niet samen met de ochtendshow. En ja, het liefst nog dit jaar.

Wanneer de stekker exact uit GIEL! gaat is nog niet duidelijk. “Basyl gaat daarover. Ik sta in de keuken, hij is de chef-kok. Maar het ziet er goed uit. Dat dit staat te gebeuren, lijkt me duidelijk.

Na het vertrek van De Coen & Sander Show zijn de luistercijfers van 3FM in een vrije val geraakt. “Het klinkt gek, maar ik zie die dalende cijfers ook als een zegen. Nu weet ik zeker dat bij iedereen de onrust heeft toegeslagen. Dat het niet goed gaat, staat nu zwart op wit. Het wordt tijd voor vernieuwing.

Beelen vindt dat 3FM al eerder had moeten vernieuwen. “Er moet meer aansluiting worden gevonden bij jongeren. Dat is overigens de uitdaging van de hele publieke omroep. Ik vind het zelf heel mooi om plaats te maken voor anderen.

Domien Verschuuren wordt genoemd als zijn opvolger in de ochtend. “Domien is een groot talent, maar ik zie tal van mensen die ik die klus zou toevertrouwen. Ook enkele minder gevestigde namen. Die keuze is niet aan mij.

Zelf wil Beelen zich meer bezighouden met talent scouten, bijvoorbeeld in een talentenjacht. “Daar zou ik ook graag iets op tv mee willen doen. Mijn plannen reiken verder dan de radio.

Het AD-interview ‘Afscheid van de ochtend gaat pijn doen’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Michel Schnater/VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen