Albert Verlinde hoopt op 300.000 à 400.000 kijkers

Albert Verlinde hoopt dat zijn nieuwe vijf-uurshow RTL Live zo’n 300.000 à 400.000 kijkers gaat trekken. Dat heeft hij vanmiddag gezegd op BNR Nieuwsradio. Verlinde trok in zijn hoogtijdagen steevast meer dan een miljoen kijkers met RTL Boulevard, maar op dat soort cijfers rekent hij zeker niet. “Je zult natuurlijk nooit de Boulevard-kijkcijfers van toen gaan halen. Ik weet niet eens of Boulevard dat zelf nog gaat doen. Ha ha. Dat zijn de beroemde Albert-tussenzinnen“, zegt hij.

De showkenner bedoelt het niet als sneer naar het nieuwe RTL Boulevard, waar hij geen onderdeel van uit maakt. “Ik bedoel dat de tijden veranderen. Die veranderen ongelooflijk snel. Het heeft niet zozeer met het programma te maken. Mensen zitten allemaal te Netflixen en Videolanden.”

Verlinde wil niet zeggen wat hij van het nieuwe RTL Boulevard vindt. “Ik kijk wel af en toe even, maar ik heb me voorgenomen om daar niets over te zeggen. Ik wil geen Hans Wiegel zijn die steeds zegt: ‘Ze zouden dit moeten doen.’

Hij mist RTL Boulevard niet. “Ik heb een heerlijk leven en mis het niet. Dat is misschien wel het bewijst dat ik een goede keuze heb gemaakt dat het na vijftien jaar mooi is geweest. Misschien had ik het nog iets eerder moeten beslissen. Het feit dat je zo makkelijk de deur dicht doet en er eigenlijk niet meer mee bezig bent, zegt voldoende.

Over twee weken begint RTL Live, elke dag om 17.00 uur op RTL 4. Verlinde doet drie afleveringen per week en Angela Groothuizen twee. Wat het gaat scoren? “Ik weet het niet. Wat zal het zijn? 300.000 of 400.000 kijkers, of zo? Dat hoop ik. Dat zou ik mooi vinden op dat tijdstip.”

RTL Live gaat concurreren met NPO 1’s vijf-uurshow Tijd voor MAX. Daar keken vorige week zo’n 300.000 mensen naar.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen