Evert Santegoeds speurt Halina’s ‘zeekoe’ op

Geplaatst op wo 31 aug 2016 om 9:28

Foto: Mark de BlokDe vrouw die door Halina Reijn een ‘zeekoe’ genoemd werd in haar column in het AD is opgespoord door Evert Santegoeds. Hij laat haar vandaag aan het woord op zijn pagina Privé. Dat is te lezen in De Telegraaf. Reijn noemde niet alleen deze vrouw, maar ook haar dochter een ‘zeekoe’. Zo omschrijft ze dikke mensen. “Ik ben dus de zeekoe, waar Halina Reijn het in die verschrikkelijke column van haar over had. Maar het ergste vind ik het nog voor mijn dochter“, zegt de zeekoe.

De zeekoe, die haar naam niet in de krant wil hebben, vindt dat Reijn haar dochter heeft beledigd. “Ik ben al niet mollig, maar die mooie meid is dat zéker niet. Halina Reijn! Weet je, ik zou niet eens een film kunnen noemen waar ze in gespeeld heeft!

Reijn vindt dat de zeekoe, die door de krant Gerda wordt genoemd, maar niet echt zo heet, haar te lang aankeek op Schiphol. Gerda: “Hoe gaat zoiets? Je ziet een bekend gezicht en je hebt even nodig om te ontdekken wie dat ook al weer is. Het kan ook iemand zijn die je kent uit de buurt of uit een winkel. Nou dat was het dus niet, het was van tv, maar dan ben je naar haar smaak een seconde te lang bezig met kijken. En toen ging ze los, met haar ’Kun je het zíen!?’”

Dat zorgde op de luchthaven al voor reuring, stelt ze. “Maar door die column helemaal natuurlijk. Verschrikkelijk, wat een naar mens. Juist als je zo vaak herkend wordt als zij beweert, zou je daar toch langzamerhand op een meer professionele manier mee om kunnen gaan…”

Reijn deed in haar column geheimzinnig over met wie ze op vakantie ging naar zuid-Italië. Volgens Santegoeds gaat het om haar nieuwe liefde Daniël de Ridder, de ex van Tatum Dagelet.

Het Telegraaf-artikel ‘De Wraak Van Halina’s Zeekoe’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Halina Reijn afgeslacht in eigen krant na divacolumn (gisteren)
47 Reacties op “Evert Santegoeds speurt Halina’s ‘zeekoe’ op”


 1. Anoniem

  Ze zal wel dikke tranen gaan plengen bij DWDD over Carice en de column .De grachtengordel vergeeft haar dan en ze mag weer een docu over de afstand tussen haar en de maatschappij maken. Sommige mensen zijn perfecte buitenbeentjes en zij is er een van.

 2. Kaaskijker

  Dat was een beetje naïef en impulsief van Halina. ‘Ze was een beetje dom’ zou Maxima zeggen. Wel apart dat een columniste van het Algemeen Dagblad vanalles uit haar toetsenbord rammelt en op ‘verzend’ klikt zonder na te denken.

 3. Kees de Chinees

  Ik kan me goed voorstellen dat het bloedirritant is om overal waar je gaat aangestaard te worden en ik kan me totaal niet vinden in de dooddoener dat je daarvoor kiest als je bekend bent. Sommige mensen worden door hun werk en passie bekend en deze bekendheid mag voor sommigen het doel zijn, maar voor velen is het een bijkomstigheid die soms zeer vervelend is. Je hebt dan keus tussen je passie volgen plús deze bijkomstigheid en deze bijkomstigheid voorkomen door niet je passie te volgen.

  Dat gezegd hebbende is het natuurlijk onmetelijk dom om starende mensen weg te zetten als zeekoeien. Het was geen impulsieve uitspraak, maar Reijn typte dit uit in een column, wat betekent dat ze alle tijd heeft gehad om tot het inzicht te komen dat zoiets gewoonweg niet kan! Ze heeft het welbewust geschreven en vervolgens naar het AD gestuurd. Dom, dom, dom.

 4. Ex - Bekende Nederlander

  Ze moet toch niet zo zeuren. Als je met je kop op TV verschijnt krijg je herkenning op straat. Het heeft ook veel voordelen.. Ik ben ook een tijdje wat bekender geweest vanwege een serie die onder andere over mij ging. Ik werd veel herkend en aangesproken door wildvreemden. Ok, soms komt het niet uit, maar ik bleef altijd vriendelijk.
  Sowieso krijg ik bij Halina een beetje het idee dat zij zich ver boven het “paupervolk” schaart. Jammer Halina, jammer…

 5. Anoniem

  Career-suicide……

 6. Wigwam

  Even over de zeekoe, dat is een sympathiek dier. Behendig en bijna gewichtloos onder water, ondanks zijn imposante afmetingen. Ze doen geen vlieg kwaad en grazen rivieren gezond, desondanks worden zij ernstig bedreigd door proleten met motorboten en vervuiling van hun biotoop. Ik zie Halina als zo`n idioot in een motorboot.

 7. Rukker

  Ha, Ha, die zag Halina vast niet aankomen. Evertje die roert om een relletje wat op te rekken. Gaat natuurlijk nergens over maar wel lekker in komkommertijden. Klusje voor een SBS zender zit er voor Halina niet meer in maar daar kijkt ze waarschijnlijk toch al op neer dus dat vind ze vast niet erg.

 8. Paul

  Ik ben de amoebe die naast haar zat in het vliegtuig, niet te geloven zoals die Halina naar oud zuur zweet stinkt.

 9. mark

  Halina was met een man en dan trek je wel aandacht.

 10. Bert

  Daniel de Ridder hengelt het veenlijk binnen….. wat een held.

 11. Thom

  Zo’n column wordt toch eerst door een eindredacteur gelezen voor publicatie? Heeft dan niemand bij ’t AD tegen Halina gezegd ‘schat, zou je dit niet iets nuanceren?’

 12. Anoniem

  Voor Daniel wel een achteruitgang van Tatum Dagelet naar Halina.

 13. David

  Haha laat dat maar aan Santegoeds over. Heerlijk dit! Ze mag blij zijn dat De Ridder haar nog wél wil beklimmen.

  Wat is ze toch misplaatst elitair. Heel jammer. Haar vriendin Carice heeft dat ook. Jetset-wannabees….

  Zou ze binnenkort weer alles recht mogen kakelen bij Mathijs?

 14. Marietje

  Halina met haar lelijke neus.

 15. ......................

  Halina, dat is toch die actrice die probeert mee te liften op het succes van Carice van Houten, maar zelf nog nooit een rol gespeeld heeft die indruk maakte, dat is Halina toch?

 16. J

  De waarheid is hard. Sommige mensen willen de waarheid niet horen. Hahah
  Kijk maar om je heen, Halina liegt niet maar niemand durft dat hardop te zeggen.

 17. ......................

  OMG, zie ik op haar website dit:

  ‘Halina Reijn is ook te boeken voor het geven van workshops en als motivational speaker’.

  Nou nou

 18. Anoniem

  Dikke mensen én Reijn zien er sowieso niet uit.

 19. Anoniem

  Ook een Riool Rat , Heel Nederland liegt dat is wat voor hem, maarja zijn lezers zijn net zo slecht.

 20. Anoniem

  Daniel de Ridder heeft een slechte smaak.

 21. Anoniem

  Is een voetballer niet te min voor Halina?
  Zij wil toch alleen intellectuele mannen.
  Ze wil dus eigenlijk niet met hem.gezien worden,
  svhaamt zich voor hem.

 22. Pietje

  Daniel de Ridder heeft ooit een man van mij gemaakt, dat had die lelijke over het paard getilde heks Halina van Rijn uit de Veenkoloniën nooit, maar dan ook nooit mogen doen. Dat mens is een foutmens.

 23. Anoniem

  10.51 herstel: GEEN smaak.

 24. Janus

  Mijn got, waar gaat dit over? Als je van jezelf vindt dat je niet dik bent en je dochter al helemaal niet waarom voel je je dan aangesproken? Het kan dan gewoon niet anders dan dat Halina een ander stel bedoelde, toch? Of zouden deze non-zeekoeien even lekker in het middelpunt van de belangstelling willen staan?

 25. patatje met

  Halina is een zeekoe met anorexia!

 26. Anoniem

  @ Janus: omdat ik de situatie herken en ook beschreven heb op Facebook dus ze heeft het wel degelijk over mij en mijn dochter. En ik sta al helemaal niet graag in de belangstelling (ik heb al helemaal niet gevraagd om al deze toestanden!)

 27. Janus

  Ah, ok, sterkte dan maar. Hopelijk waait het gauw over.

 28. Nick

  @ Janus
  Blijkbaar staat Halina vaker neerkijkend op andere mensen met ruzies erbij. Dat komt door een slecht zelfbeeld.

 29. Bizar

  @Kees de Chinees

  Ik zou zeggen dat Halina hier wel voor kiest. Ze zou het namelijk gewoon bij acteren kunnen laten. Maar in plaats daarvan komt ze opdagen in praatprogramma’s , tv shows en documentaires die over haar privéleven gaan. En blijkbaar ook nog eens workshops en motivational speeches. Dan zoek je de aandacht gewoon op.

  Als niet-bn’er heb ik trouwens soms ook last van vreemde mensen die staren, om wat voor reden dan ook. Heel irritant en zelf zeg ik er indirect wel eens wat van, maar zo’n grote bek van Halina snap ik gewoon niet. En zeker niet die tirade in de krant.

 30. Maaike Dubbinga

  Kees de Chinees: Lul niet zo dom. Precies wat Bizar hierboven zegt, zij doet er alles aan om een beetje in de aandacht te komen. Maar graag alleen wanneer het haar uitkomt. En dat kan nou eenmaal niet. Dan moet je, zoals Angela Schijf, lekker in Antwerpen gaan wonen en in Nederland komen werken.

 31. ik

  Ik was nooit fan van Halina. Prettig dat ze onderuit wordt gehaald. had ze echt effe nodig met haar verheven voelen boven een ander

 32. edje

  @Thom, als je het AD weleens leest, (wat ik zelf overigens nog zelden doe), zul je weten dat dit sensatie krantje altijd uit is op ruzie en onaangename berichten en columns. Dus kun je er zeker van zijn dat de eindredactie zijn fiat heeft gegeven om de column te plaatsen. Hebben vast nog gevraagd om het aan te dikken. Walgelijke krant.

 33. 114

  ………..schar……….

 34. Bep

  Moet Daniel de Ridder niet gewaarschuwd worden voordat het te laat is?Daniel je vriendin spoort niet,heeft een akelig karakter en noemt zichzelf actrice……..smeer em.

 35. Anoniem

  Daniël is niet haar nieuwe vriend. Hij behoort tot haar vriendengroep. Ze gingen samen naar het huwelijk van een vriend die ook tot die vriendengroep behoort.

 36. Anoniem

  Net zoals Thijs en Wendy , just friends.

 37. Vrede

  Als gozer zijnde kan ik toegeven dat Daniel de Ridder er erg goed uitziet en als je zoveel keuze uit vrouwen hebt is Halina wel een erg rare keuze.
  Ze is al niet bepaald knap maar blijkbaar ook arrogant.

  Als ik haar zie roep ik wel even naar d’r of ik mag staren.

 38. Anoniem

  Precies, als Daniël bij Halina is slaapt hij in de logeerkamer.

 39. Anoniem

  @ 19:07

  In de schuur.

 40. Edwin Evers

  Lekker belangrijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 41. 114

  schat

 42. Doe

  Ik ben benieuwd hoeveel schuld Halina heeft als ze al haar geld moet inleveren wat opgebracht is door belastingbetalers waaronder ook vele ‘zeekoeien’.

 43. Noëlla

  Wat is ze toch lekker normaal gebleven.

 44. Sjakie

  Ze zal het zo niet bedoeld hebben. Columns zijn ironisch bedoeld.

 45. Johnson

  Halina Reijn is geeneens ‘actrice’. In elke film of serie waar ik haar in heb zien spelen is er ofwel één moment waarin ze somber of verdrietig moet spelen en in plaats daarvan hé-le-maal hysterisch wordt, of speelt ze niets en is ze gewoon net zo aanwezig als een blaadje aan een boom. Zowel in ‘Pril Geluk’ als in ‘Fort Alpha’ was madam dus hysteria, in Zwartboek was ze zwaar (ZWAAR!) overbodig. Oppleuren met dat mens. Ga lekker elders aandachtzoeken. Doei.

 46. Halina

  Doei.

 47. Cohen

  Antroposofisch gedrag vertoon ze!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.