Angela presenteert RTL Live op woensdag en vrijdag

Angela Groothuizen gaat RTL Live presenteren op woensdag en vrijdagen. De overige dagen zit Albert Verlinde op de presentatiestoel. Dat heeft de tv-diva gezegd op 100% NL. RTL Live is vanaf 3 oktober dé vijf-uurshow van RTL 4 die het moet gaan opnemen tegen NPO 1’s vijf-uurshow Tijd voor MAX. “We hebben gisteren geoefend en dat was heel leuk. RTL Live wordt heel spannend. Er is elke dag een hoofdgast die actief meedoet. Dat bleek gisteren heel goed te werken“, vertelt ze.

Groothuizen had RTL Live helemaal niet aan zien komen. “De avond voordat ik gevraagd werd, dacht ik eraan om een tussenjaar te nemen om met mijn dochter te reizen. Ik had al een reis geboekt voor januari. De volgende dag ging er van alles door voor februari, waardoor ik eerder terug moest. En ’s middags belde Erland om eens te polsen voor RTL Live. Ik zei: ‘Ik moet erover nadenken, dat vind ik heel interessant.’”

Toen hoorde ik ’s avonds op televisie al dat ik het ging doen, maar het was helemaal niet zeker. Ik weet niet waarom dat gebeurd is. Dat was op de eerste dag van mijn vakantie, dus die begon pittig. Ik heb er lang over kunnen nadenken en toen ik hoorde dat Albert ‘ja’ had gezegd, dacht ik: als we dat om en om kunnen doen, komt het wel goed.”

De proefopnames bevallen haar goed. “Het is echt iets anders. Je komt thuis van je werk, je gaat bijna koken en eerst ga je even zitten. Er is een hoofdgast, er zijn gesprekken, er is nieuws. Je hoort bij ons het nieuws als eerste als er echt iets is, maar er is ook gezelligheid. Er moet feel good zijn tussen vijf en zes.

Het wordt volgens Groothuizen geen bejaardenshow. “Het gaat vrij snel, het heeft tempo, maar je kunt er wel even voor op de bank ploffen. Als er een onderwerp is dat je interesseert blijf je zitten en anders zet je de piepers op.

Groothuizen en Verlinde gaan niet samen presenteren. “Hij doet voorlopig drie dagen per week en ik twee, omdat ik ook midden in mijn tour zit.

In de allereerste uitzendweek verzorgt Groothuizen drie keer de presentatie. “Maandag gaat Albert, ik ga dinsdag, dan woensdag weer, hij op donderdag en dan ga ik ook op vrijdag. Daarna ga ik alleen op woensdag en vrijdag. Heel spannend.”

Verlinde gaf deze week aan te hopen op 300.000 à 400.000 kijkers.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen