‘Erland Galjaard op matje bij aandeelhouder RTL’

Ron Vergouwen, tv-recensent van Radio 1, verwacht dat RTL 4-programmabaas Erland Galjaard op het matje moet komen bij de directie van RTL Group, de aandeelhouder van RTL Nederland. Dat vertelde hij vandaag in het Mediaforum van Radio 1. RTL 4 is het nieuwe seizoen niet al te best begonnen. Van maandag tot en met donderdag stelt de zender teleur, maar op zondagavond worden pas echt bizar lage kijkcijfers genoteerd. “Misère bij RTL 4“, luidde het in het Mediaforum.

Of er paniek is bij RTL 4? “Paniek is een groot woord, maar hij heeft vooral met die zondagavond wel een risico genomen. Ik denk wel dat de aandeelhouders van RTL binnenkort een stevig gesprek met Erland Galjaard gaan hebben“, aldus Vergouwen.

De slavernijserie Roots en de vluchtelingenserie die op zondag zo belabberd scoren, zijn niet echt RTL 4-achtig. “Dat heeft Erland Galjaard in het verleden wel vaker gedaan: dingen die niet echt RTL zijn programmeren. In dit geval heeft hij echter wel een heel groot risico genomen op toch die belangrijke zondagavond. Dat pakt heel slecht uit.”

Een andere zet van Galjaard, series als Divorce programmeren tegenover Boer Zoekt Vrouw, pakte wél weer goed uit, aldus Vergouwen. “Maar dit is niet wat de RTL-kijker verwacht op zondagavond bij RTL 4.”

De concurrentie profiteert ervan dat RTL 4 op zondag op zijn gat ligt. “Heel Holland Bakt profiteert hier enorm van en ook SBS 6 blijft aardig overeind op zondagavond.”

Begin november keert Miljoenenjacht terug op de zondagavond van RTL 4. “Dat zal wel weer gewoon 2 miljoen kijkers gaan scoren. Het is even tanden op elkaar bij RTL.

Toch wankelt RTL 4 ook op andere avonden. “Erland moet wel uitkijken, want er zijn meer avonden die het niet goed doen. De gevarenzone is een groot woord, maar RTL moet wel uitkijken.

Alles wat op prime time bij RTL 4 onder de één miljoen zit is eigenlijk niet goed, maar als het dan ook nog onder de half miljoen zit, dan ruikt de concurrentie bloed.”

Lees ook: Erland reageert op slechte seizoensstart RTL 4 (vandaag)

Foto: Stef den Boer/MAX

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen