PVV stelt vragen over ‘Arabische propaganda’ bij NPO

Foto: RTLPVV-Kamerlid Martin Bosma is net als collega’s Kees Verhoeven van D66 en Han ten Broeke van de VVD kritisch over het feit dat de NPO komend tv-seizoen met programma’s komt die het imago van de Arabische wereld moeten opvijzelen. Dat was gisterenavond te zien in De Week Van PowNed. Bosma kondigde in het PowNed-programma al aan met Kamervragen te komen en die zijn er nu. Hij spreekt van een ‘propaganda-offensief om het imago van Arabische dictaturen te verbeteren’.

Hij vindt het misplaatst dat de NPO met een serie programma’s ‘de angst over de Arabische wereld wil wegnemen’, zegt hij op de PVV-site. “Omroepen werken samen in een gecoördineerde actie ten einde Nederlanders anders te laten denken.”

Bosma, die mediawoordvoerder van de PVV is, vraagt zich af waarom de mening van de Nederlanders over de Arabische wereld zou moeten worden bijgesteld.

Nergens in de Mediawet staat dat het een taak van de omroep om de mening van Nederlanders te verbeteren. Waarom moeten we belasting betalen voor een omroep die vindt dat de mening van miljoenen Nederlanders niet deugt?

Bosma heeft meerdere Kamervragen gesteld, waaronder: ‘Bevatten de NPO-propagandashows ook beelden van het stenigen van vrouwen en homo’s, het afhakken van hoofden van onschuldige mensen, het vervaardigen van bommen, massagraven van andersgelovigen of het besnijden van meisjes?’

En: ‘Komt de NPO ook met programma’s om mensen met andere ogen naar de staat Israël te laten kijken, eveneens een land in het Midden-Oosten, maar dan wel een democratie? Zo nee, is dit omdat de ideeën van de linkse kerk leidend zijn in Hilversum?’

Het zal Bosma niet bekoren dat het antwoord op die vraag ‘nee’ is. Wel komt de NPO met een documentaire over boze witte mensen.

Zie ook het PowNed-item van gisterenavond:

Foto: PowNed

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen