Ajouad El Miloudi vindt homoseksueel kind ‘lastig’

Foto: RTLAjouad El Miloudi zou er moeite mee hebben als hij een kind krijgt dat homoseksueel is. Dat geeft hij aan in zijn egoprogramma Ajouad: Kaaskop of Mocro, dat vanavond van start gaat en waarvan gisterenavond een voorproefje te zien was in Pauw. Hoewel El Miloudi zich beweegt in een liberaal en roze tv-landschap, schaamt hij zich er niet voor om er voor uit te komen dat hij homoseksualiteit lastig vindt. “Ik ben heel eerlijk hier, al zeg ik het zelf“, aldus de KRO-NCRV-presentator.

El Miloudi interviewt in zijn programma drie homo’s met een Marokkaanse achtergrond. “Stel: je krijgt kinderen en op een gegeven moment komt je zoon of dochter thuis en zegt: ‘Pa, ik moet je wat vertellen, ik ben lesbo of homo.’ Wat doet dat met je? Ik zie nu al aan jou dat je onrustig wordt, maar je uit het niet en dat vind ik jammer“, vraagt één van hen.

Het is een lastige situatie“, antwoordt El Miloudi.

Daarop zegt de homoseksuele meneer: “Wat is lastig? Ik merk dat ik eigenlijk met je te doen heb, omdat jij worstelt met jouw gevoel of je je kind zou laten gaan of bij je zou houden. Het is je kind, hè.

El Miloudi: “Ik hou het kind sowieso bij me, te allen tijde, maar het zal geen makkelijke situatie zijn. Voor mij.”

De presentator vindt het moedig van zichzelf dat hij ervoor uit durft te komen dat hij moeite heeft met homoseksualiteit, gaf hij aan in Pauw. “Ik had hier ook gewoon heel correct kunnen zeggen dat ik het prima vind, maar ik zeg gewoon eerlijk waar ik blijkbaar rekening mee hou op het moment dat ik met zo’n situatie te maken krijg.”

Je houdt rekening met het geloof. Ik ben islamitisch. Vanwege mijn geloof is het wat ingewikkelder. Het is in elk geval iets wat in het geloof niet toegestaan is. De sociale druk speelt ook een rol. Er gaat een combinatie van aspecten door je heen.

Lees ook: Ajouad wil niet geassocieerd worden met homoparade (maandag)

 

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen