Iris van den Ende neemt tv-bedrijf Ivo Niehe over

Het tv-bedrijf MediaLane van Iris van den Ende, de dochter van theatermagnaat Joop van den Ende, neemt het tv-bedrijf Niehe Media van NPO 1-ster Ivo Niehe over. Dat heeft haar bedrijf vandaag laten weten. Niehe is klaar met het leiden van een bedrijf. “70 is een mooie leeftijd om de leiding van het bedrijf over te dragen aan de volgende generatie. Dat is dan ook een van de redenen dat we gekozen hebben voor het jonge, veelbelovende MediaLane“, aldus de televisiemaker in een persbericht.

De presentator hoeft zich op deze manier niet druk te maken om zijn opvolging. “Het gebeurt met een goed gevoel voor mijn medewerkers en met een gerust hart voor mijzelf, omdat deze samenwerking de meest optimale garantie geeft voor een toekomstbestendige groei.”

Niehe wil zich op zijn oude dag vooral bezighouden met het creatieve aspect. “Ik zelf kan me nu ook weer meer gaan richten op het maken van tv-programma’s en het ontwikkelen van formats voor televisie en bedrijfsleven en minder op het management.

Van den Ende is blij met de komst van Niehe. “De komst van Ivo Niehe met zijn bedrijf en medewerkers betekent heel veel voor mij. Het is natuurlijk geweldig om een tv-icoon en bewezen televisiemaker als Ivo aan je bedrijf te kunnen binden. Bovendien komt met zijn onderneming een uiterst professioneel team mee, dat zelf verantwoordelijk zal blijven voor de eigen formats.”

Hun programma’s zorgen bovendien voor een rijke aanvulling op ons eigen portfolio met mooie series als de TV Show, Erica op Reis, 65 jaar TV – tijd voor pensioen en de documentaires over Jaap van Zweden.

MediaLane is het televisieproductiebedrijf dat in 2014 door Iris van den Ende werd opgericht en waarvan ook alle televisie-activiteiten van Paul de Leeuw onderdeel zijn. Het bedrijf ontwikkelt en produceert formats voor de publieke en commerciële omroepen in Nederland.

De drie aandachtsgebieden zijn groot amusement, reality en televisiedrama. Bekende formats zijn De Kwis, Pauls Puber Kookshow, Musical Awards Gala, Herrie in Hotel Spaander en het vervolg Herrie op de Bosbaan. Vanaf het najaar zal de dramaserie Petticoat te zien zijn op NPO 1, een coproductie met Kemna & Zonen.

Ivo Niehe Producties werd 33 jaar geleden opgericht. Naast de TV Show, maakt Niehe Media onder meer programma’s als Erica op Reis, de uitzendingen rond SAIL Amsterdam en de RTL-serie Kanjers van Kinderen.

Volgens Niehe gebeurt het samenvoegen van de bedrijven met gesloten beurzen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen