Sylvana terug op eerste dag retrogadeperiode Mercurius

Sylvana Simons is er weer. De onruststoker van de politieke partij DENK zit weer klaar om een tv-seizoen lang even flink te gaan polariseren. Ze trapte vanochtend af met een column in de Volkskrant waarin ze de boerkini de hemel in prijst en vanavond zit ze in de talkshow van Jeroen Pauw. Merkwaardig genoeg beleeft Simons haar tv-comeback precies op de eerste dag van de derde retrogadeperiode van Mercurius. Het zou dus zomaar kunnen dat ze vanavond in het donker zit.

Alles wat elektrisch is, zoals studiolampen, begeeft het namelijk als Simons in de buurt is tijdens de retrogadeperiode van Mercurius, onthulde ze in mei, vlak na de vorige retrogadeperiode.

Simons wilde destijds nét beginnen aan een column toen Mercurius roet in het eten gooide. “De laptop loopt vast, mijn mailbox zit vol, leegmaken lukt niet en de wifi in huis hapert. Zucht. Ik klaagde vervolgens tegen al mijn 12.375 vrienden op Facebook.

Eén van die vrienden wist gelijk waar Simons last van had. “Hij liet me vanuit de Verenigde Staten weten: ‘Syl, Mercury is retro!! Everything electric breaks down. Don’t sign new contracts!! Look it up!’

De presentatrice hoefde dat echter niet op te zoeken. “Ik wist het al. Ik voelde het. Al sinds de volle maan van een week geleden heb ik het gevoel geen enkele controle te hebben over materiële zaken.

Ondanks al het ongeluk bleef Simons naar eigen zeggen ‘doorademen’. “En vertrouwen op de goede afloop. Meer kan ik niet doen. Zo zen ben ik dan ook wel weer.

Jan Roos, die de politiek in gaat als lijsttrekker van de nieuwe partij VNL, had het vanochtend in De Telegraaf nog over het Mercurius-gebrabbel van Simons. “Van de schade van de bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg heb ik nog nooit zo’n goed voorbeeld gezien“, zei hij.

De huidige retrogadeperiode van Merucrius duurt nog tot en met 22 september. De volgende periode begint op 19 december.

Pauw begint vanavond om 23.00 uur. Hopelijk voor haar aanhangers rijdt Simons geen elektrische auto.

De boerkini-column van Simons in de Volkskrant van vandaag kunt u hier lezen. Lees ook ‘Sylvana: ‘Planeet Mercurius saboteert mijn laptop’‘ en alle andere verbijsterende uitspraken van Simons in Paravisie.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen