Jan Roos hoopt op minimaal vier zetels in Kamer

Foto: RTLJan Roos, oud-verslaggever van PowNed, wordt lijsttrekker voor de nieuwe politieke partij VNL. Hij is de opvolger van Bram Moszkowicz, die in mei uit de partij werd gezet. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. VNL is opgericht door ex-PVV’ers Louis Bontes en Joram van Klaveren, die in de Tweede Kamer zitten. Het trio wil veel zetels veroveren. “Minimaal vier en maximaal tien. Eén zetel lijkt me bijzonder weinig, maar ik loop ook dan niet weg. Ik ben geen Peter R. de Vries“, zegt Roos.

Moszkowicz beweert zelf te zijn gestopt bij VNL omdat hij moest pleiten voor de doodstraf, maar dat is volgens Roos onzin: “Bram bakte er weinig van. En over de doodstraf heb ik navraag gedaan bij VNL. Daaruit bleek dat ze gewoon zijn standpunt wilden horen. Ze hebben hem nooit gevraagd om er voor te pleiten. Ik ben niet voor de doodstraf en VNL is niet voor de doodstraf.

VNL is een soort milde variant van de PVV. “Veel mensen steunen de standpunten van de PVV over de EU, immigratie en islam. Maar ze zijn het níet eens met de manier waarop de PVV daar wat aan wil doen. Die partij roept dat mensen maar het land uit moeten worden gekieperd. Ja, dat kán niet!

Politiek Den Haag wordt steeds meer het domein van de mediapersoonlijkheden. Sylvana Simons wil zetels scoren met de nieuwe partij DENK.

Verheugt Roos zich op het weerzien met Simons? “Dat wordt een saaie confrontatie. Ze was laatst even hoofdredacteur van het paranormale blad Paravisie. Sindsdien weten we dat de planeet Mercurius invloed heeft op haar computer en dat haar telefoon uitgaat als er een spook voorbij komt vliegen. Van de schade van de bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg heb ik nog nooit zo’n goed voorbeeld gezien.

Een groot interview met Jan Roos in De Telegraaf kunt u lezen via Blendle.

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen