RTL Z stopt met geflopte talkshow Paul van Liempt

RTL Z stopt met de talkshow Van Liempt Live, waar presentator Paul van Liempt zijn carrière bij BNR Nieuwsradio voor opgaf. Dat meldt het AD vandaag. Bij de start van RTL Z werd Van Liempt Live gepresenteerd als één van de steunpilaren, maar het programma was een enorm grote flop met op het dieptepunt slechts 2.000 kijkers. Dat is zelfs voor het weinig bekeken RTL Z, dat vooral scoort met de buitenlandse realityserie Undercover Boss, een zeer ondermaatse score.

Na slechts één seizoen komt er dan ook een einde aan Van Liempt Live. Later dit jaar brengt RTL Z op de plek van Van Liempt Live een nieuw programma. Het is onduidelijk of het een talkshow is, wél duidelijk is dat Van Liempt er aan verbonden is.

Eerder gaf Van Liempt al aan de lage kijkcijfers erg te betreuren. “Er moet wel versnelling in komen. Anders vind ik het ook niet leuk. Als het echt voor dit kleine publiek blijft, is het niet interessant. Het moet echt een stevige lift krijgen“, zei hij.

RTL Z is gelanceerd om de kijker ’s avonds kwalitatief inhoudelijke programma’s te brengen, maar ironisch genoeg begon de zender pas een beetje met scoren toen de Amerikaanse amusementsserie Undercover Boss in het uitzendschema werd gezet.

Overigens is Van Liempt vanaf maandag ook te zien in het nieuwe één uur durende interviewprogramma 1 op 1.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen