Peter R. heeft haat-liefdeverhouding met Erland Galjaard

RTL Boulevard-ster Peter R. de Vries kan de ene dag woest zijn op RTL 4-baas Erland Galjaard om de andere dag weer een amicaal gesprek met hem te voeren. Dat zegt hij vandaag in het AD. De Vries haalde vorig jaar keihard uit naar Galjaard door hem te beschuldigen van nepotisme. Hoewel het een publiek geheim is dat je voor een succesvolle loopbaan bij RTL in de gratie moet vallen bij Galjaard of zijn sterpresentatrice Wendy van Dijk, durven velen dat vanwege hun macht niet hardop uit te spreken.

Angst komt niet in het woordenboek van De Vries voor en toen Galjaard zich vorig jaar zeer negatief uitliet over RTL Boulevard, deelde hij de tv-baas dan ook een flinke rechtse uit: “Erland Galjaard zeer kritisch op Boulevard in HP/DeTijd. Pffff… Behalve als zijn vrouw Wendy haar tijdschrift moet promoten! Nepotisme!

Het AD heeft De Vries hiernaar gevraagd. “Ik heb het ook eens met Erland aan de stok gehad. Maar dat betekent niet dat je de volgende dag niet weer een hartelijk gesprek met elkaar kan voeren.“, antwoordt hij.

Met ‘ook’ doelt De Vries op de ruzie die Albert Verlinde vorig jaar had met Erland Galjaard over de nieuwe koers van RTL Boulevard. Het nieuwe RTL Boulevard, dat op 29 augustus van start gaat, is ook de reden van Verlinde’s vertrek.

De Vries heeft begrip voor het vertrek van Verlinde. “Ik kan niet in Alberts hoofd kijken, maar ik heb zelf ook twee jaar geschommeld in twijfels of ik destijds wel of niet door moest met mijn programma op SBS 6. Albert zat in diezelfde molen. Ik wist dat het proces van nadenken al langer speelde.

Hij heeft veel vertrouwen in het nieuwe RTL Boulevard, waarvan Luuk Ikink hét gezicht wordt. “Ik heb al een proefaflevering opgenomen met Luuk Ikink en ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt.”

Het is straks meer in één lijn met RTL Late Night, ook met uitzicht op het Leidseplein. Crime kreeg de afgelopen tijd een belangrijkere rol en dat blijft.

Het AD schrijft vandaag over de ruzies van Verlinde en De Vries met Galjaard, maar de krant spaart de tv-baas behoorlijk. Zo heeft het de kritische tweet van De Vries over Galjaard geciteerd, maar is zijn toevoeging ‘nepotisme’ weggelaten.

Galjaard heeft een zeer moeizame band met journalisten en helemaal met journalisten die hem niet welgevallig zijn. Het AD lijkt Galjaard te vriend te willen houden, nadat de tv-baas en zijn vrouw zich eerder vernietigend uitlieten over De Telegraaf en de Volkskrant.

Lees ook:
Is Albert Verlinde eruit gewerkt door Erland Galjaard? (dinsdag)
’Wat is Erland Galjaard blij met zichzelf’ (vorig jaar)

Het AD-artikel Boulevard gaat op de schop kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO/NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen