Wilfred Genee uit kritiek op Rio-verslag NOS

Wilfred Genee is het eens met de kritiek over de manier waarop de NOS verslag doet van de Olympische Spelen. Dat zegt de RTL 7-ster vandaag in De Telegraaf. Critici begrijpen niet waarom de NOS zo veel analyseert als er ook live sport is. “De NOS is in dezelfde vorm als de meeste Nederlandse Olympiërs“, sneert Genee. “Het is misschien flauw om de NOS met de grotere BBC te vergelijken, maar je kan toch gewoon van het ene onderdeel naar het andere schakelen? Dat doet de BBC wel.

De BBC verkiest sport boven geklets, aldus Genee. “Ik zie liever live sport dan een interview met Kromowidjojo.”

Ook de presentatoren van de NOS laten het volgens Genee behoorlijk afweten. “Waar is de losheid gebleven die Van der Zandt had als Herman de schermman? Kom op Herman, laat zien hoe goed je bent! Ook Henry Schut betreedt vooral platgetreden paden. Stel ontregelende vragen, zeker als resultaten tegenvallen.

Genee vindt dat de NOS het gepraat naar de ochtend moet verschuiven. Dan is er geen live sport. “Daarin kun je dan praten, zoals Koos Postema en Harmen Siezen dat in de jaren 80 deden. Het tijdsverschil leent zich daar uitstekend voor.

Het Telegraaf-artikel ‘Klagers heb je altijd’, met daarin veel meer meningen over de manier waarop de NOS verslag doet van de Spelen, kunt u lezen via Blendle.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen