Opgelicht krijgt iets meer pit met Jaap Jongbloed

Het tv-programma Opgelicht?! krijgt iets meer pit nu Jaap Jongbloed de presentatie overneemt van Antoinette Hertsenberg. Dat vertelt hij vandaag zelf in De Telegraaf. De toon en vorm worden volgens Jongbloed licht aangepast. “Het decor in de studio gaat een beetje meer pit uitstralen en en ik wil ook dat gedupeerden wat meer de ruimte krijgen. Het zijn subtiele verschillen, meer niet. Never change a winning team; alleen de aanvoerder is veranderd“, zo laat de presentator weten.

Jongbloed gaat er geen personalityshow van maken. “Slechts een paar programma’s hangen af van de persoon, zoals de talkshows van bijvoorbeeld Jeroen Pauw of Matthijs van Nieuwkerk.”

Dat de AvroTros hem koos om Hertsenberg op te volgen, vindt hij logisch. “Ik heb de ruimte ervoor en heb al andere dingen in dezelfde sfeer gedaan, bijvoorbeeld als invaller van Opsporing verzocht. En ik ken het programma al heel lang: in de beginjaren heb ik de voice-over gedaan.

Jongbloed is blij dat hij wat kan bijdragen aan de veiligheid in ons land. “Met de zuil ’consument en veiligheid’, met als drie gezichten Antoinette, Anniko van Santen en ik proberen we een beetje bij te dragen aan de samenleving, Ik vind dat, als ’radertje’ in het geheel, heel nuttig om te doen.

Hertsenberg stopt met de presentatie van Opgelicht, omdat haar portefeuille te vol is geraakt. Ze gaat er een medisch programma bij doen.

Het Telegraaf-artikel ’Overschat mijn rol niet’ kunt u lezen via Blendle.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen