Antoinette Hertsenberg stopt met Opgelicht

Antoinette Hertsenberg stopt met de presentatie van Opgelicht. Ze wordt opgevolgd door Jaap Jongbloed. Dat heeft AvroTros vandaag bevestigd. De presentatiewissel heeft niets te maken met de fikse salarisverlaging van Hertsenberg. Volgens de AvroTros krijgt de presentatrice op deze manier ruimte om een nieuwe project te ontwikkelen, náást haar succesvolle programma Radar. Ze gaat namelijk een nieuw, medisch tv-programma presenteren op NPO 1.

Hertsenberg heeft vorig jaar flink wat salaris moeten inleveren bij AvroTros. Waar ze in 2014 nog 369.684 euro per jaar kreeg, moest ze vorig jaar genoegen nemen met 272.357 euro, een afname van 26 procent.

Hertsenberg tekende in 2008 een megacontract bij de TROS, wat haar zes jaar lang verbond aan Radar en Opgelicht, maar wat haar ook verzekerde van een megasalaris. Dat contract is vorig jaar verlopen.

Eind augustus is Jongbloed voor het eerst te zien als presentator van Opgelicht. Hij heeft wat meer ruimte gekregen in zijn agenda sinds het besluit van NPO 1 om te stoppen met Vermist.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen