Ivo Niehe baalt van grappen over P&W-optreden

Geplaatst op vr 19 aug 2016 om 14:01

Ivo Niehe vindt het vervelend dat zijn optreden in Pauw & Witteman uit 2011 hem blijft achtervolgen. Dat vertelt de AvroTros-ster in Het Parool. Via een live-verbinding vertelde Niehe over het succes van zijn theatershow in Parijs. Het was een minutenlange lofbetuiging aan zichzelf, waarin hij zijn show ‘unaniem een belachelijk groot succes’ noemde. “Ik vind het nog altijd lastig dat dat zo blijft kleven aan mijn werk bij de TV-Show, terwijl die avond niks met het programma te maken had.

Het Parool verzocht het productiebedrijf van Ivo Niehe om een kijkje achter de schermen, maar dat werd geweigerd. Daarop besloot Het Parool zónder dat kijkje achter de schermen een artikel te schrijven over Niehe. Een voorproefje daarvan werd opgestuurd naar zijn kantoor.

Pas toen nam Niehe contact op, schrijft de krant. “In de aankondiging stond iets van ‘unaniem een belachelijk groot succes’“, aldus de presentator, die daar niet bepaald blij mee was.

Het was puur een persoonlijke overwinning, legt Niehe nu uit. “Op de geboorte van mijn kinderen na is het nog altijd de mooiste dag uit mijn leven. Maar door dat gezeik is er wel wat glans van afgegaan.

Verder verdedigt Niehe zich in het artikel ook nog tegen de kritiek die hij krijgt over het ‘geslijm bij sterren’. “Dit, altijd. Ik ben dan heel erg geneigd mezelf te gaan verdedigen – dat de TV-Show een langlopend programma is en dat ik niet onbelangrijke tijd vul op zondagavond – maar dat heeft geen zin.”

Ik heb waardering voor mensen die iets van het leven maken en portretteer hen. Mag dat, alsjeblieft?”

Het Parool-artikel ‘Ivo Niehe: ‘Ik ben geneigd mezelf te gaan verdedigen” kunt u lezen via de website van Het Parool.

Lees ook: Ivo Niehe heeft spijt van monoloog in Pauw & Witteman (2011)
24 Reacties op “Ivo Niehe baalt van grappen over P&W-optreden”


 1. Marcel

  Terecht dat mensen het er nog over hebben, was een vreselijk gesprek kwal.

 2. Mediaprak

  6 min interview uitrekken en verknippen tot een item van 25 min is pas hinderlijk.

 3. Mediaprak

  Nog los van die pluk haar uit zn oor welke zo sierlijk over zn schedel is geplakt. Praat altijd wat scheef in de camera (in navolging van zn idool Iglesias) en weigert stand ups buiten de studio met windkracht 3 of meer (een zgn ‘Peter Koelewijntje’) Verdiend met recht de Willem schedelbedekking Duys Award (gesponsord door Heugaveld, 2001 t/m 2016.

 4. ron

  Stelletje azijnpissers ! Niehe is een groot vakman, bijzonder aardige gast en heeft meer intelligentie in zijn duim dan jullie alle 3 in je hersenpan !

 5. Karel

  @ron

  De man neemt zichzelf te serieus. Dat is zijn probleem. Hij is letterlijk de enige die standaard DWDD nooit toestemming geeft om zijn fouten te laten zien in TV Draait Door. Dat is veelzeggend.

 6. Ivo N.

  @ron
  vrijdag 19 augustus 2016 om 14:40
  Bedankt. Binnenkort nodig ik je uit voor een interview samen met je zoon Rick.

 7. Robert

  Denk dat Ivo onderhand 1 van de rijksten is in televisieland

 8. Kaaskijker

  Een combinatie van twee: Neihe zoekt erkenning voor zijn werk, terwijl die er allang was. En media halen telkenmale oude koeien uit de sloot om maar ‘spraakmakende’ televisie of artikelen te maken. Zo wordt een ooit (echt) hilarisch live tv-moment karaktermoord met de kaasschaaf.

  De journalistiek is nu kennekelijk zó armetierig dat oud nieuws van bekende persoonlijkheden uit de media als opgewarmde prak aan haar lezers uitgeserveerd wordt. Want zo zit het: de journalist van dienst heeft vanachter zijn toetsenbord met zo mogelijk een enkel telefoontje dit biografisch artikel geschreven. Effe in de knipselmap neuzen en op het toetsenbord rammelen en hup verzonden naar de redactie. Dat artikel kostte geen afgezet naar arbeidsloon per uur weinig moeite.

 9. Marcel

  @ron
  En ook meer dan jij. Er reageren 2 mensen vóór jou, en je spreekt ze aan met “jullie alle 3”!

 10. Claire

  Ivo Niehe is een zeer getalenteerde man en het is te triest voor woorden hoe Nederlanders met het succes van onze sterren omgaan. Wat is er mis met trots zijn op een geweldige prestatie, want dat was het? Ivo Niehe maakte met zijn show heel veel indruk in Parijs.

  Nederlanders zijn een plat, te dik, gierig, saai, slecht gekleed, laf en erg lawaaiig volk.

 11. Amgier, Rotterdam

  Als jij in de spiegel kijkt terwijl je je reactie typt, lijkt dat wel zo, ja.

 12. Claire

  Heb je het over je onwelriekende dikke vriendin ( als je die al hebt) of heb je het over je jezelf? Je bent vast een onwelriekende diknek LOL

 13. Joop

  Die man heeft geen idee hoe uniek, succesvol en getalenteerd hij is!

 14. Ted de Braak

  VAKMAN !!!
  Pas als je gepersifleerd wordt weet je dat je een grote bent. #koefnoen

 15. A.J.A.

  Ik ben fan van Ivo, mag ik dat zeggen??

 16. Sven

  Nee, domme A.J.A!

 17. A.J.A.

  Bek dicht.

 18. Waarheidsdrank

  Niehe heeft een mooie warme stem…

  Maar zijn tv programma is té gedateerd om niet bij in slaap te vallen.

 19. Dunya

  Ivo Niehe en Sonja Barend waren/zijn de beste interviewers van de publieke omroep; altijd oprecht en geïnteresseerd in hun gasten.

 20. Staats Televisie En Reclame (STER)

  Is hij nog steeds op de tv dan?

 21. ANONIMOUS 1

  @ claire , helemaal gelijk
  voor deze mensen is ook RTL opgericht !

  Je schaamd je er gewoon voor als je zegt dat je RTL kijkt !
  die mij maar de NPO !

 22. verrekijker

  De val komt na de hoogmoed!

 23. Marjan Nierkens

  Ja het is een ijdele figuur, ik vind het zo een griezelige verschijning. Dat dit nog mag op de tv? Kan er geen grote gesloten inrichting voor dit soort overjarig vergaan wantalent geopend worden? Er loopt zoveel spookachtige ellende rond in medialand ! Achter slot en grendel die hele boel. Geen gedonder verder.

 24. Claire

  @ Marjan Nierkens

  Te beginnen met jou want jij lijkt de weg kwijt te zijn. Was je weer bezopen Marjan Nierkens?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.