VARA: ‘Nederlanders doen minder moeite voor moslims’

De VARA komt met een documentaire over moslims die de hand reiken aan de Nederlandse samenleving. Andersom is dat volgens de omroep steeds minder het geval. Dat heeft ze laten weten in een persbericht. Kees Schaap volgt in de documentaire De Baardmannetjes een jaar lang een groepje vrijwilligers rond de moskee van Roosendaal. “Aangezien steeds minder Nederlanders moeite doen voor de moslims, laat dan de moslims degenen zijn die de hand reiken naar de Nederlandse samenleving.

De groep vrijwilligers ontstond nadat er een varkenskop werd gegooid naar de moskee. Toen besloot de voorzitter van de nieuwe moskee in Roosendaal dat het tijd is voor een nieuwe aanpak.

Via allerlei buurtinitiatieven probeert de groep vrijwilligers van de moskee om ‘de liefde te winnen van de buurtbewoners’. “Maar dat blijkt niet eenvoudig en het wordt door de aanslagen in Parijs steeds moeilijker. Als onverlaten de moskee in brand proberen te steken, is de wanhoop nabij“, aldus de omroep.

De Baardmannetjes is op dinsdag 1 november om 22.55 uur te zien op NPO 2.

Foto: BNN/VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen