Ivo Niehe heeft spijt van monoloog in Pauw & Witteman

Ivo Niehe heeft woensdag in Pauw & Witteman zijn excuses aangeboden voor het monoloog dat hij vorige maand hield in dezelfde talkshow. Dat was woensdag te zien in de live-uitzending op Nederland 1. Niehe stond vorige maand in een volgepakt Mogador in Parijs en werd direct na afloop via een live-verbinding geïnterviewd door Jeroen Pauw en Paul Witteman. “Toen ik het de volgende morgen terugzag, schrok ik me plat op zijn Amsterdams gezegd, de tering“, aldus de presentator.

Niehe was lyrisch enthousiast over zijn eigen prestaties en praatte aan één stuk door. “Ik herkende die man nauwelijks. Dat is natuurlijk een makkelijk excuus. Ik begrijp het overigens wel. De totale jongensdroom kwam uit. Over een tv-programma zou ik nooit zoiets zeggen, maar er zaten 1800 man voor me in Parijs voor iets waar ik al vijf jaar mee bezig was. Had je me een kwartier later geïnterviewd, dan hadden we geweten dat Las Vegas nu echt niet de hele programmering gaat omgooien.”

Hij begrijpt de kritiek die losbarstte na zijn optreden. “Dit was zo’n buitenproportionele reactie, dat ik meteen dacht: kunnen we die twee minuten maandag even overdoen bij jullie? En ik moest even aan Wim Sonneveld denken, die onder dit soort omstandigheden altijd zei: ‘Kunt u mij dit vergeven?’ Dit was natuurlijk een volslagen buitenproportionele reactie, maar ik ging totaal uit mijn dak. Ik wist niet wat me daar overkwam.”

Het was too much. Ik had er toch een paar teksten achter elkaar. Met 40-jarig tv-ervaring moet ik weten dat je niet voor de camera moet gaan staan als je met adrenaline voor de camera gaat staan. Een kwartier later had ik daar heel anders gestaan“, besluit Niehe.

Bram Moszkowicz, die net als Niehe aan tafel zat bij Pauw & Witteman, begreep de reactie van Niehe niet. “Ik zie absoluut niet waarom jij hier een soort excuses zou moeten maken. Wat je zei was waar. De zaal was vol, er zaten coryfeeën in de zaal, je bent een Nederlander en je deed het in het Frans. Dat is ook heel erg knap. Je moet ze gewoon laten ouwehoeren. Allemaal laten lullen, gewoon doorgaan.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen